shutterstock.com/stockfour

“Make-up draag ik echt alleen voor mezelf” zegt vrouw die sinds social distancing geen mascara heeft aangeraakt

“Ik maak mij niet mooi voor anderen, maar voor mezelf,” zegt Iris (24), die sinds ze thuis moet werken geen make-up of schoon paar kleren heeft aangeraakt.

“Mensen zeggen soms dat vrouwen aan een bepaalde schoonheidsstandaard moeten voldoen en dat zij enorme druk ervaren van buitenaf.” Iris krabt wat opgedroogde ketchup van haar joggingbroek. “Ik vind dat onzin; ik kleed mij mooi aan omdat ik dat zelf fijn vind, niet om anderen te pleasen.”

Iris heeft inmiddels al drie weken niet gedoucht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat ik hier anoniem bijdraag doe ik ook voor mezelf. Anderen mogen best weten hoe ik heet, maar ik krijg er een artistiek gevoel bij als daar niets over zeg. Het doet mij gewoon goed. Daar gaat het om.

Reageer
gravatar

Ik ben in ieder geval ouder dan de doelgroep van Checkpoint, want ik weet niet wat woke is. Een hippe baard heb ik wel.