Studio Speld

Vermoedelijke opstelling voor vanavond

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar de persconferentie van vanavond. De vermoedelijke opstelling:

Als dit klopt, wordt er gekozen voor de sterkst mogelijke formatie: Rutte op rechts (voor de kijker links), Jaap van Dissel op links (voor de kijker rechts) en Irma Sluis centraal met de punt naar achteren. Sluis was eerder in de crisis een soort hangende rechtsbuiten, maar is sinds een paar weken zeker van een plaats in het centrum.

Opvallende afwezige is in deze opstelling is Hugo de Jonge. Hij viel een paar weken geleden in voor de geblesseerde Bruno Bruins, maakte een redelijke indruk, maar lijkt zijn plaats nu toch weer af te moeten staan aan Jaap van Dissel. Waarschijnlijk wordt gekozen voor een meer puntige en wetenschappelijke aanpak. De specialiteit van De Jonge is dat hij persconferenties kan vertragen, maar het is kennelijk niet nodig iemand op te offeren om Ron Fresen onschadelijk te maken.

Ferdinand Grapperhaus zit vrijwel zeker opnieuw op de reservebank. Hij kreeg een paar weken terug het vertrouwen maar viel redelijk door de mand. Voor de rest van de crisis lijkt hij zijn krediet te hebben verspeeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *