Alexandra Giese / Shutterstock.com

Tuinvogel kan geen ei leggen als iedereen zit te kijken

Nu we allemaal veel thuis zijn, is de belangstelling voor de natuur enorm toegenomen. Veel mensen ontdekken nu dat er zelfs leven is in hun eigen tuin. Dat is slecht nieuws voor tuinvogels als de koolmees. Die moet nu een ei leggen maar dat lukt niet als ie zo bekeken wordt.

“Het gaat gewoon echt niet als al die mensen zo zitten te gluren. Ieder beweginkje vinden ze vertederend en willen ze met de wereld delen. Jou lukt het toch ook niet als er een telefoon op je gericht is en je weet dat je straks met je kop op social media staat? Het schijnt dat bij sommigen in huis zelfs stiekem webcams zijn opgehangen met livestreams, ongehoord.”

Er wordt enorm terugverlangd naar de tijd voor deze crisis. “Toen was er nog niet zo’n overdreven waardering voor de natuur, mooie tijd. Heel vrij. Je kon nog gewoon het nest induiken zonder acht paar ogen op je gericht. Ik denk dat er niks anders op zit dan verkassen naar een nieuwe plek waar het wel rustig is, een kantoortuin misschien.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is geen tuinvogel, maar een paaskuiken die uitgeleend is door een legbatterij uit Brabant om de foto te kunnen maken. Over zes weken ligt ‘ie gestript in een koelcel van Albert Heyn.

Reageer