Rafiek De Bruin / Youtube.com

Kabinet: corona-apps moeten matig werken en zeven keer duurder worden dan begroot

'Want daar hebben we het meeste ervaring mee'

Het kabinet gaat twee apps lanceren om het coronavirus verder te bestrijden. Vanochtend bracht minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid meer details naar buiten over de apps. 

De Jonge wil zoveel mogelijk putten uit de rijke ervaring die de overheid heeft met apps die zeven keer zo duur uitvielen als begroot. “Wij hebben veel geleerd van andere succesprojecten zoals DigiInhuur, e-Herkenning en het bevolkingsregister BRP. Dit is geen tijd voor experimenten. Een app bouwen die precies doet wat wordt beloofd is gewoon te riskant. “

De Jonge: “U kunt rekenen op een app die je in principe kan gebruiken en in de loop der tijd ietsje beter zal worden.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, wat maakt het uit of de app matig werkt en zeven keer duurder wordt dan begroot. April 2020 is het memorabele begin dat de overheid zijn burgers met hun smartphone gaat volgen en corrigeren.

Namens het toekomstig kabinet van meneer Wilders van de PVV hartelijk bedankt. 👍👍

We zullen op een intelligente wijze ongewenste elementen uit de samenleving gaan bestrijden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ter aanvulling. Op Facebook heb ik gelezen dat het covid-19-virus in Amerika het meest voorkomt bij Amerikanen van Afrikaanse afkomst.

Zou het niet mooi zijn wanneer we in Nederland mensen met een Afrikaanse migrantenafkomst verplichten de app te gebruiken.

Je kunt de app eventueel gebruiken om criminaliteit beter in kaart te brengen. 😉😉

Corrie.

gravatar

Ja, net als in China alle mensen volgen en afluisteren en mensen die het niet eens zijn met de overheid oppakken en in kampen opsluiten en martelen ! Geweldig.