Shutterstock : TasFoto

Dit zijn de specifieke gevallen waar het kabinet niet op in kon gaan

Omdat we het gevoel hebben dat de precieze maatregelen om het coronavirus tegen te gaan nog niet helemaal duidelijk zijn, besluiten we ze nog één keer goed en duidelijk op te sommen. Dit zijn de regels voor de specifieke gevallen waar het kabinet tijdens de persconferentie verder niet op in kon gaan.

Buitenspelende kinderen die Jorrit heten
Buitenspelende jongens en meisjes die Jorrit heten mogen na 19 uur niet meer met meer dan twee Jorrits tegelijk zijn. Tenzij ze anderhalve meter afstand bewaren, of in Hilversum wonen.

Brandweerlieden met grijze katten
Nogmaals: bij u thuis mogen maximaal drie mensen op bezoek komen, zolang u de 1,5 meter afstand bewaart, tenzij u bij de (vrijwillige) brandweer zit en een grijze kater, poes of kitten bezit. Dan mag u enkel iemand verwelkomen na 21.00 uur op alle dagen van de week die met de letter ‘d’ beginnen. Let op: dit geldt niet voor brandweermannen die ooit in hun carriere een kat uit een boom hebben gehaald. Dit gaat echt om mensen die thuis een katachtige bezitten en verzorgen.

Fitnessfreaks met bindingsangst
In principe geldt voor normale fitnessfreaks: buiten hardlopen mag, mits je de 1,5 meter afstand bewaart. Verder bepalen gemeenten zelf of fitnessapparaten in parken open blijven. Heb je nog nooit een relatie gehad en wil je jezelf graag beschermen tegen een afwijzing? Dan moet je in ieder geval tot 13 april binnen blijven, shakes drinken en veel sterrenbeelden lezen.

Kuchende mensen in een vitale sector met kinderen die Jorrit heten
In principe geldt dat mensen die symptomen als kuchen vertonen, in isolatie moeten. Heb je een vitaal beroep, dan moet je even nagaan of je kinderen hebt die luisteren naar de naam Jorrit. Deze kinderen hebben namelijk het recht om buiten te spelen, waardoor uw andere recht op kinderopvang vervalt. Hou uw Jorrit in die situatie wel te allen tijden buiten, zodat u met uw kuch via uw Jorrit geen andere Jorrits kan besmetten.

Carrièretijgers met een passie voor sales
Ben jij een carrièretijger met een passie voor sales? Wil jij alles op alles zetten om jezelf naar een hoger niveau te tillen? Wil je écht contact maken, vertrouwen kweken? Wil jij eigenlijk zeggen: luister, ik kom niks halen, ik kom iets brengen. Dan moet je in ieder geval tot 1 augustus in isolatie in Groenland.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was er ook niet een speciale regeling voor lastpakken die b.v. Emma heten ? Iets met drie jaar Zuidpool of zo ?