Shutterstock / Peter Snaterse

Ouders apetrots op tiener die al dagenlang laveloos op de bank hangt

De ouders van Chiara zijn apetrots op hun dochter. De 13-jarige zit namelijk al dagenlang apathisch op de bank zonder een stap buiten de deur te zetten.

“Ze geeft geen kik”, zegt moeder Claudia. “Ze ligt onderuitgezakt op de bank, staart zwijgend naar haar telefoon, als een Boeddha die mediteert.”

Ook vader Floris is trots hoe zijn dochter het advies van het RIVM nauwgezet volgt. “Ze vermijdt elk contact met ons”, zegt vader Floris. “Als we op de deur van haar kamer kloppen om te zeggen dat we gaan eten zegt ze dat we op moeten rotten. We zouden allemaal een voorbeeld aan haar moeten nemen.” Chiara zorgt er ook voor dat ze afstand houdt van risicogroepen. “Ze heeft opa en oma al sinds 2014 niet meer gezien.”

Haar ouders willen haar nu zo goed mogelijk ondersteunen in haar stille strijd: “We zijn van plan alles weg te halen wat haar gemoedsrust kan verstoren. Morgen trekken we de stekker uit de televisie en zetten we de wifi uit.”

Dit artikel is gebaseerd op een stuk van onze partners uit Oostenrijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel heel eerlijk, als haar WiFi uitgezet wordt om dan ook de televisie onklaar te maken. Zo kunnen de mensen van iedere generatie weer tot zichzelf komen.