Shutterstock / Studio Speld

Advies Rutte: knip zelf je haar om besmetting bij de kapper te voorkomen

Mark Rutte heeft burgers vandaag opgeroepen om hun eigen haar te knippen en zo onnodige bezoekjes aan de kapper te voorkomen. Kapperszaken in Nederland mogen op dit moment nog wel open zijn, maar met thuis geknipte kapsels verkleinen we het risico op besmetting aanzienlijk.

“In deze tijden van nood kan iedereen heel makkelijk met een schaar of tondeuse voor de spiegel zijn eigen haar knippen”, legt Rutte uit. “Zelfs de achterkant van je hoofd is geen probleem als je een extra spiegeltje hebt.”

De minister-president benadrukt dat je gewoon voorzichtig moet zijn. “Het resultaat is misschien iets minder goed dan wanneer je het een professional laat doen, maar dat heeft op dit moment geen prioriteit. Ik weet zeker dat de meeste mensen het verschil niet eens zien.”

Dit artikel verscheen eerder bij Der Postillon.

Download nu de app van De Speld!Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoals onderaan het artikel te lezen valt: “Dit artikel verscheen eerder bij Der Postillon.”