NTR / Youtube.com

Lever jij je kapmes in? Dan krijg je een boek van Carry Slee cadeau!

In de strijd tegen het wapengeweld op scholen denken onderwijsorganisaties eindelijk een antwoord te hebben gevonden: wie zijn kapmes inlevert, krijgt een mooi boek cadeau.

“Op die manier kun je iets negatiefs (het kapmes, red.) omzetten in iets positiefs,” zegt Harmen van Poppel van de Algemene Onderwijsbond. “Wij hebben met heel veel jongelui gesproken, en zij vonden het unaniem een superidee. Je zorgt er aan de ene kant voor dat er minder kinderen worden neergestoken, en aan de andere kant dat er meer gelezen wordt. Je slaat dus twee vliegen in één klap!”

Lerares Nederlands Petra Bakker legt uit hoe het werkt: “Leerlingen kunnen na de les naar mij toe komen om hun wapens in te leveren, en dan mogen ze van mij een mooi boek uitzoeken in de bibliotheek. Ik vind zelf die van Carry Slee heel mooi, maar Harry Potter mag ook. Voor de leerling die het grootste kapmes inlevert heb ik aan het einde van het schooljaar een lekkere reep chocolade klaarliggen.”

Ook leerlingen zijn enthousiast over het plan. “Ik moet van deze shank af man,” zegt Delano (14) terwijl hij schichtig om zich heen kijkt en zijn bebloede mes op het bureau van juf Petra legt. “Heeft u ook iets van Jan Terlouw?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Me mes inleveren? Die is gek! Hoe moet ik mij dan die grote bende hier op school overleven. Met het boek Opgeruimd van Marie Kondo? Wat weet dat mens nou van opruimen af? Ik wacht wel het boek van opruimspecialist Ridouan Taghi af.

Reageer