HildaWeges Photography / Shutterstock.com

Amsterdams Vossius Gymnasium gelast jaarlijkse Tilburgreis af

Het zou het hoogtepunt moeten zijn uit de schoolcarrière van de gymnasiasten: de Tilburgreis. Vanwege het coronavirus heeft de schoolleiding van het Vossius Gymnasium in Amsterdam de jaarlijkse studiereis echter afgeblazen. Tot groot verdriet van de leerlingen.

“Ik kijk hier al sinds de brugklas naar uit”, sipt Tessa (17). “Eindelijk zou ik de Kruikenzeiker met eigen ogen zien, eindelijk zou ik de wonderen in het TextielMuseum aanschouwen. Ik had me ook enorm verheugd op stiekem drinken in de Clochard, en een lekkere Schrobbelèr met kattespauw op een terrasje op het Piusplein. Ik begrijp dat het niet kan, maar het is wel een enorme domper.”

Herman Krol, docent Grieks, begeleidt de Tilburgreis sinds jaar en dag. “Dit is de eerste keer in 26 jaar dat we niet kunnen gaan. Dat doet pijn. Zeker als je ziet hoe verlaten het nu allemaal is, dat maakt het alleen maar extra aanlokkelijk. Moet je je voorstellen: het geboortehuis van Peerke Donders voor ons alleen…”

Het Vossius stelt een alternatief programma samen voor de gedupeerde leerlingen. Tijdens de themaweek ‘Tilburg in Amsterdam’ krijgen ze gastlessen van bekende Tilburgers als Guus Meeuwis en de directeur van CZ.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij mijn supermarkt kan ik niet meer cash betalen. Daarvoor is het coronavirus natuurlijk ontworpen ! Alleen elektronisch betalen voor de gewone burger; is die steeds te controleren.

Reageer
gravatar

Nee, hoor., geintje. Volgens de journalist Benjamin Fulford, heeft China het coronavirus “vrijgelaten” om een slachting door 5G straling in Wuhan te verbergen.
En natuurlijk wilde de chinese overheid 5G om iedere chineese burger te kunnen volgen en controleren. Het zijn nu wat minder burgers.

gravatar

De wereld is na 9/11 en 24/7/365;6 niet meer hetzelfde.

Elke dag anders. Wie wil dat niet.
Zekerheid tegen verzekeren verkoopt geen keukens waar je vuurtje een sigaar waard is zonder deze op te kunnen roken naast de inductiekookplaat.

Reageer
gravatar

Guus Meeuwis komt uit Mariahout, gemeente Laarhout. Het hoort bij de Meierij van ‘s-Hertogenbosch.

Niks “Tilburger” dus!

Die directeur van CZ ken ik niet, ik heb niks met voetbal.

Reageer