Bron: NPO Politiek

VVD, CDA, D66 en CU presenteren samenwerking tegen links

De VVD, CDA, D66 en CU gaan samen optrekken tegen links. Dat hebben de partijen vandaag bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie. Ze noemen hun samenwerkingsverband ‘het kabinet’.

“We hebben een meerderheid in de Tweede Kamer, dus links moet wel een beetje naar ons luisteren”, legt VVD-leider Mark Rutte de samenwerking uit. “Daarnaast zijn we goed vertegenwoordigd op alle ministeries, dus ik denk zeker dat we op deze manier weer iets in de melk te brokkelen hebben. Jesse Klaver mag dan wel lekker warm op zijn zetel zitten, centrumrechts is nog lang niet verslagen.”

Volgens CDA-leider Pieter Heerma kwam de samenwerking zonder al teveel moeite tot stand: “We hebben onze meningsverschillen, maar er is ook veel dat ons bindt. Zo hebben we allemaal een broertje dood aan Lodewijk Asscher. Toen bleek dat we het daar allemaal over eens waren, was het kinderspel om compromissen te sluiten op gebied van klimaat, migratie en de arbeidsmarkt.”

Gert-Jan Segers was bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij nader inzien willen wij ook meedoen aan het rechtse blok. Dicht die verzorgingstehuizen! Bel maar aan bij je buren. Beetje zelfredzaamheid kan geen kwaad. Jeugdzorg? Dat doen de gemeenten wel. Met de helft van het budget. CETA? Geweldig! Vooral die geprivatiseerde rechtspraak voor multinationals. En de JSF is gewoon een topvliegtuig!

Reageer
gravatar

Ja, een topman van Lockheed die liever anoniem wil blijven heeft mij al een exemplaar beloofd – met bijbehorende bemanning, uiteraard. Als al dat overbodige wapentuig er uit is gesloopt wordt het heel comfortabel.

gravatar

Europa moet Erdogan terugpakken. Ik stel voor om de aanhangers van AfD, Vlaams Belang, Front Nationaal, PVV, FvD etc. Turkije binnen te laten trekken. Dat zal die turken leren. Wel graag enkele reis.

gravatar

Nu nog een ultra-rechtse samenwerking tussen SGP, PVV en FvD en het plaatje is compleet, al blijven er einzelgängers zoals de PvdD, Denk en 50plus..

Reageer