WikiMedia Commons: Lance Cpl. Ronald W. Stauffer

Man in sportschool noemt andere man in sportschool een beest

Vandaag is het een bijzondere dag voor de twee gezworen kameraden Kevin en Wesley. In hun sportieve kleding vertrekken zij namelijk naar de sportschool, waar ze samen allerlei oefeningen zullen voltooien.

Eerst is het de beurt aan Kevin. Hij tilt een gewicht boven zijn hoofd. “Beest,” zegt zijn maat Wesley. Om er in het Engels aan toe te voegen: “Beast.” Het doet Kevin goed om een beest genoemd te worden. Hij begrijpt instinctief dat zijn vriend het woord in de positieve zin des woords gebruikt. Dus niet: hij was betrokken bij misdaden tegen de menselijkheid in het voormalige Joegoslavië, hij was echt een beest. Maar: hij doet wel tien push-ups zonder te huilen, hij is echt een beest. Petje af.

Nu is het aan Wesley om zijn oefeningen te doen. Hij tilt een halter met daaraan bevestigd allerlei loodzware gewichten op. “Hmmmpf,” kreunt hij. Het vergt de nodige kracht, maar net als hij de moed wil opgeven steekt zijn vriend hem een hart onder de riem. “Beest,” zegt hij. “Je zit in de beast mode, de beestachtige modus.” Dat geeft Wesley de kracht om nog veel meer oefeningen te doen.

Na afloop van hun sportieve sessie puffen de twee vrienden voldaan uit in de kleedkamer. Ze trekken allebei hun bovenkleding uit en bewonderen elkaars lichaam. “Jij hebt een mooie rug,” zegt Kevin. “Nee, jij hebt een mooie rug,” zegt Wesley. Maar de eenvoudige waarheid is: ze hebben allebei een mooie rug. Beest.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het moet afgrijselijk zijn die getatoueerde ruggen van die twee. Het woord beesten is een petinente belediging voor dieren. Beesten laten zich niet brandmerken.
Helaas gebeurt dat nog weleens door sadistische boerenknechten, die in de V.S. “cowboys” worden genoemd.

Reageer
gravatar

Als ik met mijn vriendinnetje Samantha gaat ze sporten, noemt ze me ook steeds beest. Daar houd ik niet van, ik wil dat ze me mooi vindt. Zegt ze: houd dan ook eens op met kwijlen.”

Reageer