Studio Speld / Shutterstock.com

Kortgeschoren Rutte gaat zeurende Zeeuwen discipline bijbrengen

Premier Rutte is vanochtend vroeg in camouflagepak naar Zeeland vertrokken om de provincie eens even goed aan te spreken op hun gezeur om een marinierskazerne. “Kappen met dat gejank dames!”

Het is pas 6 uur in de ochtend als Rutte, kortgeschoren en wel, aan het bed staat van de burgemeester van Vlissingen. “Van den Tillaar!”, schreeuwt Rutte terwijl hij met zijn zwarte kisten op de grond stampt. “Nog een keer miepen over de marinierskazerne, of je gaat vijftig keer opdrukken. Heb je dat begrepen?” De burgemeester knikt angstig. “En nu je bed uit, het is al bijna middag. Lapzwans!”

Een uur later staat Rutte voor de neus van Coen Bertijn, de fractievoorzitter van het CDA in Vlissingen. “Die kazerne komt in Nieuw-Milligen”, schreeuwt Rutte tegen het beduusde gemeenteraadslid. “En ik neem aan dat jij met je grote mond je daar ook gaat aanmelden! Eens zien of er nog iets van je te maken valt, slapjanus.”

Rond het middaguur marcheert Rutte door de straten van Middelburg. “Meelopen!”, roept hij tegen winkelende Zeeuwen. “Teleurstelling is een emotie, en emoties kun je uitzetten”, briest Rutte tegen iemand met een Action-tas. “Ik word ook niet goed van deze plek, maar ik ben hier ook gewoon. Discipline, snap je dat? Discipline, respect, netheid, orde. Jullie Zeeuwen hebben gewoon een beetje opvoeding nodig.”

“Maar meneer Rutte…”, sputtert een Zeeuw tegen. “Jou is niets gevraagd!”, onderbreekt Rutte de man. “Denken doen wij wel voor je. Het leven is niet alleen maar knabbelspek en boterbabbelaars.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Teleurstelling is een emotie, en emoties kun je uitzetten”, briest Rutte tegen iemand met een Action-tas. “Ik word ook niet goed van deze plek, maar ik ben hier ook gewoon.

De schrijver spreekt zichzelf heel snel tegen. Maar wie gaat/gaan er voor de kosten opdraaien die gemaakt zijn in opdracht van/voor de Rijksoverheid.

Reageer
gravatar

Eén specifieke bevolkinsgroep moet zo worden aangepakt – de mannelijke. Reken maar dat Markje anders had gepiept als hij een vrouw had gehad om op hem te letten. Maar ja, alleenstaand, dan gaan mannen rare dingen doen en zichzelf belachelijk maken.