Michiel Verbeek, Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 / Studio Speld

Vleermuis-eetwedstrijd dreigt niet door te gaan

Nu het coronavirus ook in Europa steeds meer voorkomt, worden de zorgen rondom de jaarlijkse vleermuis-eetwedstrijd in Epe groter. Kan het feest nog wel doorgaan?

Organisator Piet Boog probeert hoop te houden, maar ziet de kans op een vleermuis-eetwedstrijd dit jaar steeds kleiner worden. “We hebben al toegezegd door dit jaar geen Chinese vleermuizen te eten. Dat was al best een klap, omdat alle deelnemers daarop hebben getraind. Maar op dit moment doen we er alles aan om toch een wedstrijd te kunnen houden over welke dorpeling de meeste rauwe vleermuizen kan eten in een uur.”

De RIVM onderzoekt op dit moment nog naar de veiligheid van de Gelderse traditie. “We begrijpen dat het gehaast eten van handvleugeligen belangrijk is voor Epenaren, maar we moeten wel kunnen garanderen dat het écht veilig is.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Epe hoort ongeveer een kwart van de bevolking tot de Roomse gemeenschap. Er wonen in Epe wel wat koks die van Chinezen afstammen. Het is evenwel niet bekend of zij ter communie gaan en/of ze Covit-19 onder de leden hebben.

gravatar

Makkers staakt uw wild geraas. Epe is geen katholieke gemeente, dus wordt er geen carnaval gevierd. In de omgeving (met name in Nunspeet) viert men iedere zondag zelfs het tegenovergestelde: de Zondeval.