Shutterstock / Monkey Business Images

Sympathieke baas laat dyslectische werknemers 2 uur langer doorwerken

De 55-jarige Ron Trommelhart is er alles aan gelegen om een veilige werkomgeving te creëren voor mensen met dyslexie. Daarom laat hij dyslectische werknemers altijd twee uur langer doorwerken. “Ze krijgen wat meer tijd.”

“Mensen met dyslexie zijn wat trager”, legt Ron uit. “Daarom krijgen ze bij mij extra tijd om hun taken te volbrengen. De rest van het kantoor moet om vijf uur naar huis, maar zij mogen werken tot zeven. En het telt bij hun beoordeling niet mee dat ze er elke dag twee uur langer bezig zijn. Dat zou natuurlijk niet eerlijk zijn.”

Volgens Ron hebben andere werknemers er geen moeite mee dat dyslectische mensen worden voorgetrokken. “Zij snappen ook wel dat het echt geen pretje is om dyslexie te hebben. Je hebt moeite om teksten te ontcijferen, je leest traag en je mist alle vrijdagmiddagborrels. Daar mag dan best tegenover staan dat ze altijd het kantoor mogen afsluiten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Echt niet normaal zo’n baas.
Baas je bent een grote klootzak van het ergste soort.
Je hebt een sociale handicap. Veel erger dan dislectie.

Reageer
gravatar

Is dit wel een goed idee worden ze dan ook uit betaald kunt ook minder werk geven weet zelf hoe het voelde wel goed dat het bespreekbaar is word vaak als minder intelligent beschouwd

Reageer
gravatar

Vreemd verschijnsel is dat in het onderwijs meer dan tien procent van de leerlingen/studenten dyslectisch is en dat het percentage op de arbeidsmarkt maar één procent bedraagt. Hoe zou dat toch komen?

Reageer
gravatar

Nou mischien als je eerst met jezelf begint met jullie Hollandse kut tradities altijd maar zeiken over migranten zal ik je iets verteld je word opgelicht door je eigen land wat een tradities zeg bahbah belasting van 21 procent naar 24 wegenbelasting gaat omhoog sigaretten gaan omhoog al zeg je tegen een Nederlander ik maak je leven onmogelijk maar begin over zwarte Piet en de straten worden geblokkeerd kijk van een ander standpunt de mensen die over migranten praten zijn de domste jou staat heeft zelfs genoeg geld om die migranten te onderhouden en jou dat keer 2 zoveel geld heeft jou overheid en jij begint over immigranten