DimaBerlin / Shutterstock.com

5 nieuwe mythes over het coronavirus om de paniek nog wat te vergroten

Het coronavirus zorgt hier en daar al voor redelijk wat paniek. Toch zijn er nog te veel Nederlanders die zich totaal niet druk maken. Daarom hier vijf nieuwe mythes over het coronavirus om de paniek wat te vergroten.

1. Als je iemand in de ogen kijkt met het coronavirus, krijg je het ook
Waarom verspreidt het coronavirus zich zo razendsnel? Dat is omdat je het al krijgt als je iemand met het virus in de ogen kijkt. De enige manier om te overleven is daarom om een blinddoek om te doen en niemand te vertrouwen. Niemand! Zoals in Bird Box? Oh daar hadden we nog niet aan gedacht. Maar ja: zoals in Bird Box.

2. Hoe harder het waait, hoe meer mensen het krijgen
Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen hebben een causaal verband ontdekt tussen de windkracht en het aantal besmettingen. Tussen windkracht drie en vijf krijgt de helft van de bevolking corona. Vanaf windkracht zes wordt driekwart van de bevolking besmet. En als het aankomende zaterdag windkracht acht wordt, gaat iedereen dood. Duimen maar!

3. Kinderlokkers zijn extra vatbaar voor het virus
Mensen die besmet zijn met het coronavirus blijken verrassend vaak een seksuele voorkeur voor minderjarigen te hebben. Zie je iemand hoesten in de tram? Dan moet je dus niet alleen opletten dat je niet besmet raakt met het coronavirus, maar ook dat hij niet plotseling een zak zoute rijen tevoorschijn haalt om een kind mee naar zijn kelder te lokken.

4. Je krijgt koortsdromen over een matige beoordeling bij een functioneringsgesprek
Voordat je dood gaat – wat zeker gebeurt – krijg je intense koortsdromen over een functioneringsgesprek met je baas. Het is niet zo erg dat je voor je baan hoeft te vrezen, maar je werkgever wil wel graag een verbeterplan met je opstellen. Afscheid nemen van je geliefden? Dat heeft even geen prio.

5. Mexicaanse Nederlanders hebben de waterput vergiftigd met corona
De Mexicanen zijn nog steeds erg boos over die schwalbe van Robben. Dit is hun wraak!

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Snap dit niet zo goed warom hier geintjes over word gemaakt er gaan mensen dood in t egt door dit vires en deze site praat zo schaam je

Reageer