Shutterstock / Stefan Rotter

Italië wil coronapatiënten herverdelen over Europa

In Italië zijn al meer dan 150 mensen besmet geraakt met het coronavirus. De Italiaanse premier Giuseppe Conte pleit nu voor herverdeling van de coronapatiënten over Europa.

“Als Europese Unie moeten we lasten met elkaar delen”, zegt Conte. “Wij hebben heel veel coronapatiënten, de rest van Europa bijna geen. Dat is niet eerlijk. Alle lidstaten moeten hier solidair zijn met Italië.”

In de rest van Europa is het plan van Conte met scepsis ontvangen, zo ook in Nederland. Mark Rutte: “Je geografische ligging heeft voordelen en nadelen. Italië ligt nou eenmaal net iets dichter bij China dan wij. Dat heeft als voordeel dat je pakketjes van AliExpress er een uurtje eerder zijn, maar als nadeel dat je sneller een uitbraak hebt van het coronavirus. Ja, jammer.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

in plaats van de coffeeshops in Amsterdam promoten moet het Nederlandse toerisme promoten dat hier nog geen Coronavirus is en dat je er veilig op vakantie kan!

Reageer
gravatar

Even serieus. Boerka’s beschermen beter tegen virussen dan monddoekjes. Het boerkaverbod dient daarom onverwijld te worden opgeheven.. Bij een dreigende pandemie doet de regering er zelfs goed aan om een boerkaverplichting in te stellen.

Reageer
gravatar

Wat nu met dat solidair zijn? Hoeveel Italianen nam Italië in de jaren zestig op, toen wij (Nederland) werden overstroomd door de zgn Italiaanse gastarbeiders. Toen moesten wij normale eengezinwoningen ombouwen tot slaaphokken van 20-40 ‘gastarbeiders’.

Reageer
gravatar

Ik zou zeggen: uitruilen!

Voor elke asielzoeker in Europa een Corona-patiënt naar Afrika, Albanië, Armenië, Afghanistan, enzovoorts.

Landen met een A zijn wel verdacht eigenlijk.
In de gaten houden!

Reageer