MediaGroup_BestForYou / Shutterstock

De 5 beste levensvragen om te stellen op het moment dat de ander wil ophangen

Je bent aan het bellen en dan voel je dat de ander wil ophangen. Altijd maar die haast. Voorkom een voortijdig einde van het gesprek en gooi er op de valreep nog even een diepzinnige levensvraag in. Contact maken mensen, daar gaat het om. Dit zijn de juiste vragen waar je gesprekspartner niet meer onderuit kan.

Hey maar, waar zou je spijt van hebben als je er morgen niet meer zou zijn?
Dit is een vraag waar niet iedereen dagelijks mee bezig is, omdat het gaat over de dood en daar denken we liever niet te vaak aan. Dat maakt dit een perfecte vraag. De ander moet dan namelijk nadenken. En nadenken is tijd. Winst dus.

Waar put jij eigenlijk kracht uit om door te gaan?
Deze kun je er altijd in gooien. “Ja toen je net zei dat je boodschappen gaat doen, bedacht ik me ineens dat we het hier helemaal niet over hebben gehad. Gek toch? Wil ik al de hele tijd vragen haha, dus vertel even!”

Heb jij soms ook dat je niet zeker weet of de mens van nature goed is of slecht?
Breng deze vraag op een heel ernstige manier. Dan hoort de ander dat je er echt mee zit. En zal ie natuurlijk niet ophangen.

Ben je blij dat je geboren bent?
Waarschijnlijk raakt de ander een beetje in de war van deze vraag. Is dat niet zo is en krijg je meteen een antwoord? Jammer. Dan moet je doorvragen. Probeer dan iets als: ‘lijkt het je geen heerlijk idee dat je niet zou weten hoe het is om moe te zijn, of te laat, of dat je nooit had geweten van mensen die op Instagram een foto van hun perfecte lichaam posten waarbij ze zetten dat ze er zo super onzeker over zijn?’

Wat zou je het gevoel geven een betekenisvol leven te hebben?
“Persoonlijk denk ik: goede, lange gesprekken.”


Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn vragen zouden zijn:
– Mario of Sonic?
– Meer of minder buitenlanders?
– Hoe kunnen we de woningnood oplossen in nederland zonder de co2 norm te overschrijden?

Reageer
gravatar

Beste Jochem, dit is een echt vrouwenprobleem. Ik neem daarom aan dat de tekst van Aïda komt en jij als man weer de taak had om in de mooie-meidencollectie van Shutterstock een geschikte foto te zoeken.

Reageer