BalkansCat / Shutterstock.com

Iraniërs verheugd vandaag te mogen stemmen voor nieuwe onderdrukker

Vandaag mogen Iraniërs naar de stembus. Aangezien de leiders alle progressieve kandidaten hebben gediskwalificeerd, mag de bevolking kiezen welke conservatieve president de teugels van Ayatollah Khamenei’s regime verder mag gaan aantrekken. Een mooie dag voor de mensen die daar al tientallen jaren door onderdrukt worden.

Shirin (27) uit hoofdstad Teheran heeft zich goed voorbereid door een stemwijzer in te vullen. “Ik kon bijvoorbeeld kiezen of ik liever nooit meer fiets of nooit meer zelf kies wat ik aandoe. Een soort dilemma op dinsdag, maar dan met een vleugje dictatuur. Superhandig!”

Ook haar beste vriendin Narges (29) wil vandaag gaan stemmen. Of ze bij de stembus kan komen is alleen nog even de vraag. “Door de extreme prijsstijgingen de laatste tijd wordt een kaartje voor de bus kopen lastig, maar hey, dan ga ik wel lopen. Stemrecht is een prachtig democratisch instrument dat ons is gegeven en daar moeten we dankbaar voor zijn.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mevrouw Van Hiernaast, U heeft als Duindorpse meer verstand van vissen dan van landbouwhuisdieren, zoals geiten. Daardoor weet u niet dat een geitenneuker doorgaans geitenbok of gewoon bok wordt genoemd. Dat neem ik u dus niet kwalijk.

Het is juist dat copuleren in de wereldwijde cultuur van bokken zit, overigens ook bij menselijke bokken.

Mijn bok zit de avond na avond achter zijn PC, zodat aandacht voor mij er nog weleens bij inschiet. Gelukkig heb ik mijn mobieltje.

Maar waar bemoeit u zich mee, mevrouw Corrie?