photocosmos1 / Shutterstock.com

Aanslag Hanau: AfD rouwt om dood van een stemmer

De terroristische aanslag in de Duitse stad Hanau heeft ook de politieke partij AfD niet onberoerd gelaten. “Wij zijn vandaag een van onze kiezers verloren”, zo sprak lijsttrekker Alice Weidel. De partij hield daarop een minuut stilte. 

“Rust in vrede, Tobias R.”, zo voegde Alexander Gauland na de minuut stilte nog toe. “Wij zullen zijn krabbel op het stembiljet en zijn stem bij toekomstige verkiezingen heel erg missen.” Daarna gingen de AfD-politici gewoon weer aan de slag, door tekeer te gaan tegen misbruik van asielaanvragen, buitenlandse criminelen en het milieu.

Dit artikel verscheen eerder bij Der Postillon.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, Speld vertaalt ook nog eens raar.

https://www.der-postillon.com/2020/02/opfer.html

AfD waarschuwt: “Denk ook aan de slachtoffers van de Hanau-terroristische aanslag: wij”

Hanau, Berlijn (dpo) – Na de terroristische aanslag in Hanau is er horror, de oorzaken van de misdaad worden intensief besproken. De AfD heeft nu gewaarschuwd om de slachtoffers van de vreselijke aanval in alle politieke geschillen over de dader niet te vergeten: politici en aanhangers van de AfD.

“Nu zou het tijd zijn om te pauzeren en het lijden te herdenken van degenen die nu in de hagel van kogels van publieke kritiek zitten, alleen maar omdat ze al jaren een sfeer creëren tegen migranten,” zei federale woordvoerder Jörg Meuthen van AfD. “Nu zou het juiste moment zijn om menselijk medeleven te tonen en de slachtoffers van deze daad te betreuren.”

In plaats daarvan zijn er geen bloemen neergelegd voor het hoofdkantoor van de AfD-partij en zijn er geen openbare wake gehouden. “Waar is het protest tegen deze vreselijke discriminatie tegen de AfD?”

Om deze situatie te verhelpen, roept de partij de regering op om de AfD-politici in een minuut stilte in de Bondsdag te treuren, die nu worden blootgesteld aan harde kritiek. Bovendien moet de Brandenburger Tor worden verlicht in de kleuren van het feest.

Reageer
gravatar

Ach so!

Na Hanau: AfD rouwt om het verlies van kiezers

Hanau, Berlijn (dpo) – Na de terroristische aanslag in Hanau wordt ook de AfD getroffen. “We hebben een van onze kiezers verloren”, zei fractieleider Alice Weidel. De hele fractie hield vervolgens een minuut stilte.

“Rust in vrede, Tobias R.”, voegde Alexander Gauland toe na de stilte van de minuut, terwijl de afgevaardigden handen vasthielden met hun hoofd gebogen. “We zullen zijn stem in toekomstige stembussen missen.”

De AfD-politici keerden vervolgens terug naar de agenda en schelden tegen asielmisbruik, buitenlandse criminaliteit en milieubescherming.