Look Studio / Shutterstock.com

Hoe vertel je je partner dat ie in een open relatie zit?

Voor veel mensen is het een lastig gegeven: je partner na vier of vijf jaar vertellen dat ie in een open relatie zit. Hoe kun je dat het beste doen? Wij geven je handige tips.

Herdefinieer ‘exclusiviteit’
Begin een gesprek over de betekenis van exclusiviteit. Zeg dan bijvoorbeeld: “Weet je nog toen we zeiden dat we exclusief waren? Nou, dat betekent dus zoiets als dat nog niet alles en iedereen is meegerekend, net als bij ‘exclusief btw’. Snap je?” Je partner zal knikken, omdat hij het snapt.

Verras hem met het feit dat hij met anderen naar bed mag
Leuk nieuws is goed nieuws: als jij je partner het nieuws brengt dat hij ineens met allemaal spannende, leuke, nieuwe mensen naar bed mag, zal hij hartstikke blij zijn! Eventueel laat je vast foto’s zien van de man met wie jij al naar bed bent geweest, zodat het concept volledig duidelijk is.

Breid samen jullie celebrity fuck list uit met niet-beroemdheden
Veel stellen hebben een celebrity fuck list, een lijst mensen die zo geliefd en beroemd zijn dat mocht je partner die persoon ooit tegenkomen, er een vrijstelling is om met diegene naar bed te gaan. Jij kunt voorstellen die lijst uit te breiden met niet-beroemde mensen. Wel zo inclusief! Het leuke is ook dat het voor extra herkenbaarheid zorgt, als je partner bijvoorbeeld ineens de naam van zijn beste vriend op jouw lijstje ziet staan. Wat is er nou leuker dan herkenbaarheid?

Ga na een dronken slippertje een filosofisch gesprek aan over wat ‘tijd’ nou eigenlijk is
Heb je in een al dan niet dronken bui iets uitgespookt met iemand anders? Dan is het belangrijk dat je snel het gesprek met je partner aangaat om hem te vertellen dat hij in een open relatie zit. Doe dit door te beginnen over het concept van tijd. “Vind je tijd ook niet zo een raar en door mensen bedacht idee? De natuur doet niet aan tijd. De natuur ís gewoon. Wij zijn ook natuur. Vind je het niet vreemd dat mensen er belang aan hechten of mensen voor of na bepaalde afspraken met andere mensen naar bed zijn gegaan? Over natuur gesproken trouwens, haha, snap je? Maar serieus, vind je dat niet gek aan tijd? Wat betekent ‘voor’ en ‘na’ überhaupt?”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste geschokte man,

Ik geef u mijn gebruikelijke advies voor de vele mannen wiens levensgezellin pas na vier of vijf jaar onthult dat ze regelmatig vreemd gaat.

1. Laat uw DNA met dat van uw kinderen vergelijken. Komt het overeen?
1a. Zo ja, vraag uw broer(s) om opheldering.
1b. Zo nee, ga naar punt 2.

2. Laat u testen op geslachtsziekten en gebruik voortaan weer een condoom, zoals u gewend was voor uw vaste relatie. Ga naar punt 3.

3. Heeft u zelf een buitenechtelijke relatie?
3a. Zo ja, vergeet goedkope hotelletjes en nodig ze gewoon bij uw thuis uit. Een trio is heel gezellig.
3b. Zo nee, u ziet maar wat u doet.

Veel succes,

Trudie Lieve,
Lieve Lita van de Speld

Reageer