Rosen Ivanov Iliev / Shutterstock.com

Libiërs stoppen met het volgen van nieuws want daar worden ze niet vrolijk van

Steeds meer Libiërs stoppen met het volgen van het nieuws. Ze hoorden dat je daar gelukkiger van wordt.

“Ik ga me niet meer droevig laten maken door al die berichten van natuurrampen en presidentsverkiezingen”, zegt de 27-jarige Tareq. Hij heeft een boek van een Zwitser gelezen en wil zich graag ook rustiger voelen. “Ik focus me liever op het hier en nu, wat ik mijn geval betekent, ‘Libië’ en ‘te midden van een burgeroorlog’.”

“Ik merkte dat ik er heel onrustig van werd”, zegt ook de 34-jarige Marwa. Ze leest nu drie weken geen kranten meer en zelf zegt ze niets te missen. “Continu die nieuwe artikelen, om die nieuwshonger maar te blijven voeden: komt er nu wel een EU-missie tegen wapensmokkel in Libië of niet? Wat gebeurt er met de anti-mensensmokkelmissie? Zijn er nog drone-aanvallen geweest? Nee, dan lees ik liever achteraf een uitgebreide analyse.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb een verzoek aan de redactie.

Kost het veel moeite om voortaan boven ieder bericht te vermelden waar de tekst niet over gaat?
Dat biedt mij de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken of ik artikel wel wil lezen en wanneer.

Reageer
gravatar

Mee eens.

Ik denk echter dat het weekend daar debet aan is en alle dagen dat er wat te vermelden is gezien mogen worden.

Er is echter een nuance aan te brengen.
De meest onrealistische benadering kan wel eens waar zijn.

Luister en huiver.

gravatar

Het zit en in mogeijkheden en weloverwogen mogelijkheden waar ze op “de speld” moeite mee hebben.

Dat ze de verschillen niet kunnen of willen laten zien maakt dat ze je in het ooitje nemen.

Harde bewijzen om hun onderuit te halen zijn,

– het satire snappen
– reageren op nonsens
-Jezelf blijven en snappen
– hun nooit serieus nemen
– zien dat je een mening hebt
– er een een draai, hoe gek ook, aan geven
– nooit laten weten dat je het verleden van zippoo’s en inductiekookplaten snapt.