Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Veel zzp’ers hebben nog steeds hun wintersport niet geregeld

Veel zzp’ers hebben hun wintersport nog niet geregeld. Dat blijkt uit een inventarisatie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het regelen van een wintersport is tot op heden voor freelancers nog niet verplicht.

Minister Koolmees pleit ervoor dat zzp’ers voortaan verplicht hun wintersport regelen. “Vroeg of laat moet iedereen op wintersport. Het is niet de bedoeling dat we als maatschappij ervoor op moeten draaien omdat freelancers geen zin hebben om elke maand een bedrag opzij te leggen.”

De 28-jarige graphic designer Elsa de Ruijter is voorlopig nog niet van plan om zelf een wintersport te regelen. “Dat kost me op jaarbasis zo’n 1000 euro. Daarvoor is mijn uurtarief gewoon niet hoog genoeg. Ik weet heus wel dat het onverantwoordelijk is, maar ik ben nog jong, denk ik dan. Dat komt over een paar jaar wel.”

De 37-jarige accountant Ibrahim Öztürk ziet juist de voordelen van een collectieve wintersport. “Nu heb je allemaal van die afzonderlijke organisaties en moet je voor een hoog bedrag nog maar zien of die wintersport dan genoeg is voor jou”, zegt Öztürk. “Als we allemaal gaan wordt het per saldo goedkoper.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *