YT / Omroep Brabant

Gemeente Amsterdam beboet studenten die met z’n drieën een tent delen

De gemeente Amsterdam heeft drie studenten beboet die samen een tent delen. Debbie woont met de internationale studenten Giorgio en Mei-Lan in een fraaie driepersoons pop-uptent van Quechua, maar dat is sinds januari 2020 zonder een speciale vergunning in Amsterdam niet toegestaan.

Debbie baalt behoorlijk van het besluit. “Vanaf hier is het maar een kwartier fietsen naar de VU en we zitten vlak bij een tankstation met warme snacks en een douche.” Daarbij kan ze het best goed vinden met haar huisgenoten, met wie ze naast een tweepersoons luchtbed ook een butagasstel, een koelbox vol pindakaas en La vache qui rit en een chemisch toilet deelt.

Wethouder Laurens Ivens (SP) legt uit waarom de studenten een boete krijgen. “Er zijn in Amsterdam heel veel mensen op zoek naar een betaalbare tent. En zo’n driepersoons Quechua is echt bedoeld voor starters. Zij hebben behoefte aan net dat beetje extra luxe van een tent die je niet helemaal hoeft op te zetten maar gewoon in drie seconden staat. Voor studenten hebben we speciale tentenkampen aan de rand van Amstelveen. De wachttijd is op het moment maar zes jaar.”

De drie studenten betwijfelen overigens of het nieuwe vergunningstelsel het gewenste effect sorteert. “Wij moesten met al 580 euro per persoon ophoesten en Mei-Lan zelfs 640 euro omdat zij aan de ritskant slaapt”, zegt Debbie. “Je gaat me echt niet vertellen dat onze verhuurder die prijs ineens omlaag gaat doen om daar een starter in te laten wonen. Waarschijnlijk trekken er volgende week gewoon een paar expats in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Binnenkort komt er nog 15630 extra gemeentelijk belasting bovenop, dit is namelijk een milieu onvriendelijke E-label tent.
Omdat er ook geen zonnepanelen zijn geplaatst, komt er nog eens een extra belasting van 2479 euro per jaar bovenop.
Dat klinkt misschien wel duur, maar we doen het immer voor het milieu hé.

Reageer
gravatar

Om wat terug te verdienen kunnen de studenten tijdens hun vakanties hun tenten tijdelijk verhuren aan toeristen via Airbnb. Ten minste als er ook plaats is voor rolkoffers.

Reageer