Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

België stapt uit het drielandenpunt

België stapt uit het drielandenpunt. Dat is de uitkomst van een referendum onder de Belgische bevolking. Onze zuiderburen zien te weinig aanknopingspunten om nog samen met de andere twee landen (Duitsland en Nederland, red.) een drielandenpunt te vormen.

“Het staat Nederland en Duitsland vrij om samen verder te gaan als tweelandenpunt, maar wij stappen eruit”, zegt de Belgische premier Sophie Wilmès. België heeft kennelijk een premier. “Voor de Belgen is het drielandenpunt een heel abstract begrip. Drie landen die samenkomen op één plek, zonder dat de gewone burger daar inspraak over heeft, dat zint de mensen hier gewoon niet. En als die roep om eruit te stappen zo sterk is, dan moet je daar naar luisteren.”

Volgens Wilmès moet de bevolking zich opmaken voor een onstuimige periode. “We gaan de inkomsten uit het doolhof natuurlijk behoorlijk missen, maar we denken dat de Belgische economie sterk genoeg is om die tegenslag te boven te komen. Voor de zekerheid houdt de Belgische Centrale Bank een flinke reserve achter de hand. En we kunnen altijd nog Wallonië verkopen. We zijn op alles voorbereid.”

Dat België inderdaad goed is voorbereid weet de zogenaamde premier direct te staven met een voorbeeld: “We hebben ons eigen eenlandenpunt gemaakt, net buiten Borgloon. Dat is ontzettend grappig. Op het ene moment sta je dan in België. En als je een stap naar rechts zet, sta je nog steeds in België. Je kunt zelfs met de ene voet in België staan en de andere voet ook.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als zij zich terugtrekken, dan moeten wij het drielandenpunt maar naar het zuiden verleggen.
Anders ontstaat er een gat.

Zo goed Belgen?
Of beginnen jullie dan weer opnieuw?

Reageer
gravatar

De drielandenexit is een kut streek bedisseld in een duistere koof ergens in Borgloon (ca. 11.000 inwoners). De stappen die genoemd worden in het artikel, zijn daarom waarschijnlijk gezet in de wijk Kuttekoven (ca. 90 inwoners).

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,
Zoals ik al eerder aan jou heb geschreven, komen mijn grootouders uit Brussel. Ik hoor dus niet graag een kwaad woord over Belgen. Wil je daar voortaan rekening mee houden?
Jouw toegenegen Dodo. xxx