Youtube/SciNews

Nieuwe scherpe foto’s laten zien dat de zon ook niet perfect is

Er zijn nieuwe, scherpere foto’s gemaakt van de zon. De gedetailleerde foto’s laten zien dat de zon ook niet perfect is.

Sterrenkundige Marten de Jager is door de ontdekking vooral anders naar zichzelf gaan kijken. “Het is ook maar een warme bol, weet je. Van een afstand lijkt het heel wat, maar uiteindelijk is het vooral gewoon een beetje heet plasma en gas. Hele ontnuchterende beelden.”

Fans van de zon voelen zich gesterkt door de kwetsbare beelden van het hemellichaam. “Ik voelde me altijd zo nietig tegenover zo’n enorme bal gas”, zegt de 17-jarige Anke. “Je hebt toch een beetje het gevoel dat die zon degene is die al het leven hier op aarde mogelijk maakt. Dat is helemaal geen gezonde verhouding. Nu ik dankzij een krachtige telescoop kan zien dat zelfs de zon oneffenheden heeft, kan ik me er veel beter mee identificeren. De zon is echt niet de zon die je op Instagram ziet.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *