absolut, Burlingham, Drop of Light / Shutterstock | Vier/YT

Het gevaar van het coronavirus – wat vinden mensen die er niets vanaf weten ervan?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gisteren de verspreiding van het coronavirus aangemerkt als internationale crisis. Wat vinden mensen die er niets vanaf weten van de gevaren van het virus?

Lars (27): “Dan is het weer SARS, dan is het weer MERS. Er is altijd wel wat. Het is allemaal paniekzaaierij.”

Jeroen van Koningsbrugge (46): “Ik roep het al jaren, dit is hoe het begint. Ik ben trouwens Jeroen van Koningsbrugge, kijk mijn nieuwe serie.”

Sara (53): “We moeten ons niet blindstaren op de negatieve effecten van een onbekend supervirus. Het is waarschijnlijk goed voor onze economie.”

Vanessa (35):“Dood gaan we toch. De mens overschat zichzelf door te denken dat ze de controle kunnen hebben over sterfelijkheid. Daarom laat ik mijn kinderen ook niet inenten.”

Dirk (61): “Gewoon goed handen wassen. Twee stuks fruit, twee stuks groente per dag. Zo ben ik opgevoed en zo zal ik mijzelf ook beschermen tegen tot nu toe onbekende ziektes.”

Jayden (17): “Daarom heb ik geen Huawei.”

Petra (39): “Nou, dan haal ik voortaan op zondag toch gewoon patat?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik mij niet vergis, is dat de schrijver van populaire boeken over trendmatige onderwerpen waarvan hij geen verstand heeft. Waarom heeft De Speld hem niet gevraagd voor dit artikel?