NOS Jeugdjournaal/YT

China: Oeigoeren moeten in kampen blijven om ze te beschermen tegen coronavirus

De Chinese regering heeft besloten dat de Oeigoeren voorlopig in hun concentratiekampen moeten blijven. Buiten de hekken lopen leden van de etnische minderheid namelijk het risico het gevaarlijke nieuwe coronavirus op te lopen.

“Om te voorkomen dat de Oeigoeren ziek worden is het van het grootste belang dat ze achter slot en grendel blijven en dat ze op geen enkele manier contact mogen hebben met de buitenwereld”, verklaart Chen Quanguo, partijcommissaris van de regio Xinjiang. “Je weet tenminste nooit op wat voor manier het virus probeert binnen te komen, dat zou zomaar via de post of een inspectie van het Rode Kruis kunnen zijn.”

Volgens de Communistische Partij is de angst van mensen die zich zorgen maken over het lot van hun Oeigoerse vrienden of familieleden onterecht. “Als je nooit meer iets van ze hoort, weet je dat het goed met ze gaat.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *