South China Morning Post/YT

Moeten we ons zorgen maken om de mysterieuze Chinese terreurziekte des doods?

Iedere dag verschijnen er nieuwe berichten over het nieuwe coronavirus, dat inmiddels al zes levens heeft gekost. Moeten we ons zorgen maken over deze mysterieuze, gruwelijke Chinese terreurziekte des doods?

“Je ziet vaak dat mensen vrij hysterisch reageren als er een onbekende ziekte uitbreekt die mogelijk het einde van de mensheid betekent”, zegt onderzoeker Henriëtta Spakelenburg. “Maar we zijn gewoon nog in een te vroeg stadium om iets te kunnen zeggen over deze dood en verderf zaaiende kippentyfus. We weten nog niet eens zeker of dit gruwelvirus zich van mens tot mens kan verspreiden, of dat deze kinderdoder op een andere manier ons lichaam van binnenuit zal verwoesten.”

Volgens Spakelenburg is het belangrijk dat we ons blijven afvragen of deze nieuwe, snelverspreidende en mogelijk terminale ziekte iets is waar we ons druk over moeten maken. “Of we ons echt zorgen moeten maken om dit vreselijke en levensgevaarlijke virus, waar mensen binnen een paar dagen aan kunnen overlijden, zullen we nog moeten bezien. Het is in ieder geval iets om in de gaten te houden.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen zorgen voor de dag van morgen ! Wat is een virusje vergeleken met 5#, vac####, sta##### en soortgelijke bedreigingen ? Of bent u zo’n lastpost die persé gezond wil blijven ?

Reageer
gravatar

Jan van Tienen en Matthijs van Rumpt, de Coronavirusstam is geen ziekte, maar kan nare klachten veroorzaken, zoals gedwongen verhuizing naar een mortuarium. De Rhinovirusstam en de Coronastam zijn de grootste veroorzakers van verkoudheid, die voor de meeste mensen en sommige dieren onschuldiger verloopt. De wilde Coronastam echter heeft ook enkele zeer geniepige, kwaadaardige substammen, zoals de Sarsen, de Mersen en sinds kort ook de zeer geniepige Wuhans. Het DNA van beide hoofdstammen verkleden zich nogal fluks, zodat tegengif moeilijk op tijd is te ontwikkelen.
Ik zou me toch maar zorgen gaan maken, als ik u was.

Reageer
gravatar

De lijst met Naa:kt Dame in jouw stad werd uitgebracht hier : 3,ly/ladeys.ro
**Naar werken gebruik punt na 3 ! vervangen de komma