Shutterstock.com/RTimages

Vliegtuigmaatschappij gaat eco en heft zichzelf op

Het opheffen van een vliegtuigmaatschappij moet mensen ontmoedigen om te vliegen. “We hebben het geprobeerd met flight compensation,” stelt woordvoerder Frieda Hendriks, “maar nu merken we dat het veel beter is om helemaal niet meer te bestaan. Dat scheelt een hoop halflege vliegtuigen, duizenden liters brandstof en gore maaltijden die anders toch weggegooid worden.” Volgens Frieda wordt er positief gereageerd op de keuze van het bedrijf, en dat is weer goed voor hun imago.

Andere maatschappijen hebben aangegeven zichzelf nog niet op te willen heffen, maar bieden voortaan wel de optie ‘niet vliegen’ aan bij het afrekenen. Zo staat er op de website van een Finse maatschappij: “Je betaalt wel voor je stoel, maar hoeft je niet te schamen omdat je nooit verder komt dan de check-in balie.”

Frequent flyer Alexandra: “Vliegschaamte is niet iets om je voor te schamen, maar het is wel fijn dat dat nu voor je wordt weggenomen. Waarom zou ik duizenden kilometers vliegen om vervolgens daar mijn CO2 uit te gaan zitten stoten? Dat kan ik net zo goed hier doen. Of op het vliegveld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *