Songs_about_summer / Shutterstock

Ryanair gaat strenger controleren op emotionele bagage

Ryanair gaat voortaan een extra tarief in rekening brengen voor passagiers die emotionele bagage meenemen. Reizigers moeten voortaan oppassen dat ze niet meer dan twee onverwerkte geestelijke problemen mee de cabine in nemen.

“Als ze vragen hoe het met me gaat, zeg ik gewoon ‘z’n gangetje’”, zegt reiziger Sandra Koster op Eindhoven Airport. Ze heeft zojuist te horen gekregen dat ze haar woning moet verlaten en staat nu op het punt om een ruzie uit te praten met haar ex in Sevilla. Verderop staat een strenge vrouw van Ryanair naast een rek waar je in moet zitten en vertellen waar je mee zit.

Eelco moest voor een vlucht naar Cagliari 200 euro bijbetalen omdat zijn partner hem niet echt begrijpt. “Balen natuurlijk. En tot overmaat van ramp kreeg ik daardoor op vakantie ruzie met mijn partner. Ik ben bang dat ik op de terugweg mijn emoties maar gewoon moet gaan opkroppen. En er is al zo weinig beenruimte.”

Volgens Ryanair is de maatregel onvermijdelijk. “Het is voor iedereen leuker als er minder mensen in je vliegtuig zitten die zuchtend uit het raampje naar buiten staren. Maar we doen het vooral voor de piloten. Het is voor hen heel zwaar om een vliegtuig te besturen dat vol zit met mensen met onverwerkte problemen. We willen niet het risico lopen dat ons personeel zonder geestelijke brandstof komt te zitten. Het is tenslotte wel een vakantievlucht.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het verbaast mij, dat Ryanair de emotionele lading niet bij elke passagier meet met het meer dan ingenieuze EEMI (Energetic Emotion MeasuringInstrument), dat in Charlatanië maar liefst veertigvoudig is geoctrooieerd.

Met dit effectieve prachtinstrument kunnen passagiers die negatieve golven uitstralen, en passagiers met positieve golven simpelweg naast elkaar worden geplaatst, waardoor beider emotionele ladingen worden geneutraliseerd. Tegen ruime bijbetaling uiteraard.

Reageer
gravatar

Zou ik niet doen, Steeds. Vliegtuigpassagiers zijn namelijk ook sterk onderhevig aan de hoogfrequente velden van de radio-, computer- en besturingskabels, die onder de vloer lopen.
Ik adviseer aluminium hoedjes. De beperken bovendien sterk de uitstraling van emotionele elektromagnetisch golven.