Sunvic / Shutterstock

Sjaak bekent: ‘Pokébowl is mijn uitvinding en ik probeerde inderdaad sushi te maken’

Sommige mensen eten het en sommige mensen niet: pokébowls. Wie dacht dat het steeds populairder wordende gerecht van oorsprong Hawaïaans is, komt bedrogen uit. Dat kwam aan het licht toen het NTR-programma Bekende Nederlanders Eten Over De Hele Wereld neerstreek op Hawaï.

Toen Sander Schimmelpenninck opmerkte dat ‘een lekkere pokébowl er wel in zou gaan’, bleef het stil. Een pijnlijk moment in de uitzending, misschien nog wel het best uitgedrukt door Monica Geuze in haar lichtblauwe bikini: ‘Awkward!’.

Amateurkok en fervent kijker van Bekende Nederlanders Eten Over De Hele Wereld Sjaak van Dordt kon het niet meer aanzien en belde De Telegraaf, van wie wij weer quotes hebben gejat om dit stukje te schrijven: “Ik probeerde gewoon sushi te maken. Je weet wel, van die rollen. Maar alles viel steeds uit elkaar. Toen heb ik het maar gewoon in een bakje bij elkaar geflikkerd.”

Om niet af te gaan bij zijn vrouw en zijn dochter, verzon hij er een verhaal omheen. “Ik dacht: Hawaï, eiland, vis. En ze hebben vast ook wel rijst en bakjes. Laat ik maar zeggen dat het daar vandaan komt.” Wat Sjaak niet kon bevroeden, was dat dochter Anne het zo lekker vond, dat ze een eigen pokébowl-afhaalzaakje begon. Goed voorbeeld doet volgen, inmiddels zijn er in Nederland honderden vergelijkbare zaakjes. “Ach, nu kan ze zeggen dat haar vader de originele bedenker is van het gerecht, misschien nog wel mooier.”

Inderdaad: misschien is dat nog wel mooier.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb ik het goed als ik vermoed, dat Monica Geuze in haar lichtblauwe bikini minstens een Engelse moeder of vader heeft? Of is het een vakantievierend meisje die teveel op Youtube naar op haar tienerleeftijd afgestemde (getunede, red.) beïnvloedvers (influencers, red,) kijkt?

Reageer