Shutterstock: Vladimir Mulder

Onderzoek: we zijn een brein in een vat en Wybren van Haga wordt ons aangedaan als experiment hoeveel walging een ziel kan ondergaan

We zijn twee ogen die met een zenuwbaan verbonden zijn aan een brein in een vat met geheime vloeistof, en de duivelse wezens die dat brein – ons – in leven houden, schotelen ons Wybren van Haga voor om te zien hoeveel walging een ziel aankan voor die oplost in de ether. Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Leiden. 

“Wybren van Haga veroorzaakt dusdanig veel walging in de zielen van mensen, dat het onze wetenschappelijke conclusie is dat alleen een kwade genius hem kan hebben bedacht”, stelt een van de onderzoekers, Jorn. “En bovendien een genius die zo kwaad is dat hij onze ontlichaamde breinen in vaten laat ronddwarrelen, ons voor eeuwig in leven houdende om ons te onderwerpen aan de extreme walging van Van Haga.” 

Want, zo stelt Jorn, het is logisch gezien de feiten: “Van Haga is zo onwaarschijnlijk walgingopwekkend: een huisjesmelker, iemand die zegt tegen ‘zetelroof’ te zijn en dan vervolgens in de Kamer blijft als de hypocriete parasiet die hij is, en bovendien iemand die door zijn verspreiding van samenzweringstheorieën en desinformatie mensen letterlijk doodziek heeft gemaakt? Sorry, maar dit kan enkel het verzinsel zijn van iemand die met ons solt, en met ons bedoel ik dan nog altijd ‘drijvende breinen in een zuurruikend, fluorescerende vloeistof’. De dood zal voor ons slechts een verlossing zijn van de walging die wij voelen bij Wybren van Haga”, concludeert Jorn, van de universiteit van Leiden, maar die ook met ons in het vat dobbert.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *