Shutterstock - Food Impressions

Martin heeft liever een appelbeignet maar weigert dat woord uit te spreken

'Doe mij maar een oliebol'

Het is een jaarlijks terugkerende frustratie voor Martin van Delft. De 38-jarige Rotterdammer is dol op appelbeignets, maar weigert principieel dat woord uit te spreken.

“Oliebol of appelbeignet?” vraagt Martins zus op oudejaarsavond. “Doe mij maar een oliebol”, reageert hij tandenknarsend. Hij haat oliebollen, maar hij haat het woord ‘appelbeignet’ nog veel meer.

Martin had eerder deze week nog geprobeerd ze te bestellen: “Vijf van die appeldingen graag.” De verkoper had ‘beignets of appelflappen?’ gevraagd, toen bestelde hij maar een halfje volkoren.

“Gelukkig nieuwjaar”, roept Martins zus. Wie weet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wish you a great way out of “fake year” (faked manipulation) to 2020 (manipulated fake).
Maybe the way out is a war because we are all tired (also the hyper rich and the Pentagon),
because we are all fighting for peace, even against each other. But in war we are brothers and enemies at the same time, like we feel inside ourselves, because manipulated and like a fake.

Reageer
gravatar

Dat de Nederlandse vrouw, de ongekende botte hoer, haar emancipatie en feminisme een directe voortzetting zijn van de NSB hoeft geen betoog, ze hebben gebeden om een pak slaag. Maar ik vind ze daarvoor te min om ze te dienen, laat ze zichzelf van binnen uitrotten, daar zijn buitenlanders nodig voor. Maar dat 1 onschuldige hiermee gechanteerd is ook zo te zijn, wordt voorgoed de hel voor allemaal. Laat de mannetjes die dagelijks de fascist uithangen, bluffen dat dood dood is; als hun fysieke harnas afgelegd is komt het gevoel. Een gevoelloze staat van zijn bestaat zelfs en vooral niet na de dood die alles omkeert, ook dit.