Netflix / YT

Het allerbeste aan Netflix-serie The Witcher? Het witchen

Voor liefhebbers van witchen was het dé verrassing van 2019: de Netflix-serie The Witcher waarin witchen een prominente rol speelt. En niet zomaar witchen: het is van krankzinnig hoog niveau. Dat betoogt Speld-filmrecensent Karel van het Bot.

Op The Witcher is qua script, verhaal en plot zeker het een en ander af te dingen, maar wat als een paal boven water staat is dit: nog nooit is witchen van dusdanig allooi in fictie te zien geweest.

Zelfs mensen die eigenlijk niks met witchen hebben kan deze serie waarschijnlijk bekoren: het witchen is van dusdanig hoog niveau dat je alsnog versteld staat van het feit dat mensen op welk gebied dan ook tot op zulke hoogtes kunnen reiken. Fun fact: de acteur Henry Cavill heeft zich als voorbereiding op zijn rol maandenlag het schompes gewitched. Doordat het witchen in iedere scene zit, wordt dan ook een berespannend geheel gecreëerd. En dát voel je.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *