Politieke horoscoop 2020

Aan de vooravond van het nieuwe jaar vestigen de politieke partijen traditiegetrouw weer hun hoop op de astrologie. Peilingen zijn dagkoersen – de stand van de sterren is stabieler.

VVD – Ook 2020 wordt gekenmerkt door schandalen, boosheid en vertrekkende bewindspersonen. Gevoeligheid voor peilingen ligt op de loer. Van de kroonjuwelen lever je ook vrijheid en democratie in. Het is een jaar zonder verkiezingen, en daarin voel jij je nooit op je gemak. Richt je op 2021.

PVV – De tijd van nieuw leiderschap breekt aan, maar dat denken de sterren al een jaar of zeven. In 2020 regeert de motie van wantrouwen opnieuw. Op het gebied van resultaat staat het getal 0 centraal.

CDA – Broedermoord, interne scheuringen en huilende mensen op het congres: de sterren voorzien een gemiddeld jaar voor je. Een terugkeer naar het centrum van de macht lonkt, maar ben je er klaar voor?

D66 – 2020 is het jaar waarin je een brede volkspartij wordt. Sorry, geintje van de sterren. In 2020 ben je opnieuw vooral bezig met de dood, woke taalgebruik en complexe dossiers. Je praat over vrouwelijk leiderschap en kiest een man.

GroenLinks – Ongezien al het kabinetsbeleid goedkeuren geeft rust. Dat biedt de kans om aan zelfreflectie te doen. In plaats daarvan zijn er meet-ups.

SP – Je vastberaden keuze voor irrelevantie wordt gesteund door de sterren. Financieel blijft het je voor de wind gaan.

PvdA – Bij het maken van hun voorspelling werden de sterren telkens onderbroken door Frans Timmermans. Je gaat verder met ontkennen van je eigen aandeel in de beleidsvorming, hetgeen je geen windeieren legt. Chapeau!

ChristenUnie – De kiezer houdt jou als enige coalitiepartij verantwoordelijk voor alle impopulaire maatregelen die het kabinet moet nemen op het gebied van stikstof en voor het feit dat de migratiestroom weer op gang komt. Dat is nu eenmaal het lot van de minst zichtbare coalitiepartner.

PvdD – De sterren vinden dat het ook weleens over sterrendingen mag gaan.

50Plus – Je gaat door op het ingeslagen pad, want erg flexibel is je geest niet meer. De sterren zijn bijzonder te spreken over het Pensioenakkoord, dus neem je verlies.

SGP – Jaar in jaar uit sla je het advies van de sterren in de wind, ongelovige! Beterschap wordt verwacht, anders volgt een straf van oudtestamentische proporties.

Denk – In je strijd voor de rechten van minderheden focus je je in 2020 volledig op transgenders.

FvD – De sterren voorzien gedoe dat verder zonder gevolgen blijft. Je wilt de boeren van hun subsidie afhelpen door ze uit de EU te halen. Je geeft Oekraïne de schuld van nieuwe migrantenstromen die op gang komen na Russische bombardementen in Syrië.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een waardeloze horoscoop! Al is het alleen maar omdat jullie de de PvdW helemaal niet noemen. Hoe kunnen jullie nou zo stom zijn om die over het hoofd te zien? Zulllen ze niet blij mee zijn!

Ik verwacht dan ook dat jullie binnenkort een felle brief tegemoet kunnen zien van de Waterkomkommers.

Reageer
gravatar

Als volledig losgezongen organisatie hebben wij recht op onze eigen horoscoop:
De sterren voorzien in een nieuw jaar waarin wij volledig onze eigen regels bepalen. Er ligt weliswaar een stapel uitspraken over de vermogensrendementsdiefstal, maar fuck it: hebbie aandelen dan heb je gewoon 5,33% rendement ja! Ieder jaar.

Reageer