Koksharov Dmitry / Shutterstock

Bedrijf introduceert parttime topfuncties als oplossing voor vrouwenquotum

‘Zo hoeven we maar één zetel beschikbaar te stellen’

Als reactie op de invoering van het vrouwenquotum heeft multinational Bruner gisteren aangekondigd parttime banen in de top beschikbaar te maken. 

CEO Derk Stevens licht toe: “We zullen wel moeten want vrouwen willen natuurlijk alleen maar in deeltijd werken. Maar bijkomend voordeel is dat we zo maar één zetel beschikbaar hoeven te stellen voor twee vrouwen.” Financieel directeur van Dijk geeft hem een high five en reageert: “Het voordeel is ook dat onze boardroom er straks waarschijnlijk lekker schoon bijstaat. En we hebben meteen iemand voor de koffie!” 

De vacature voor de functie van parttime CEO (16 u p/w) staat inmiddels online.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben vorige week aangesteld als lid van het Hoofdbestuur van een groot Engels-Nederlands bedrijf als Chief Whip. Mijn taak en die van mijn “secretaresse” is op de eerste plaats de schijn ophouden en verder regelmatig wippen met de andere Hoofdbestuursleden, de leden van de Raad van Commissarissen en de Ondernemingsraad. Af en toe ook met een of andere Britse prins, vakbondslieden die dreigen met staking, en politici in opdracht van de lobby-directeur.
Ik ben er trouwens flink op vooruit gegaan. Toen ik nog de post rond bracht, kreeg ik per jaar zes tientjes minder.

Reageer
gravatar

Op wonderbaarlijke wijze kan ik blijven reageren, maar de lust js mij een beetje vergaan. Had de Speld nu echt de target om het aantal lezers te halveren resp. het aantal reacties meer dan te halveren ?