Movieclips Trailers/YT

De nieuwe James Bond: een invuloefening of juist meer van hetzelfde?

Met de trailer voor de nieuwe James Bond-film worden de eerste oordelen alvast gevormd. Wordt de 25ste film uit de reeks meer van hetzelfde, of wordt het juist een invuloefening?

Suzannah Oker is groot fan van de 007-films. “Ik hoop echt op meer van hetzelfde. Dat is wat Skyfall, Quantum of Solace, Casino Royale, Die Another Day, The World Is Not Enough, Tomorrow Never Dies, GoldenEye, License to Kill, The Living Daylights, A View To Kill, Octopussy, For Your Eyes Only, Moonraker, The Spy Who Loved Me, The Man With The Golden Gun, Live and Let Die, Diamonds Are Forever, On Her Majesty’s Secret Service, You Only Live Twice, Thunderball, Goldfinger, From Russia With Love en Dr. No zulke goede films maakt”, vindt Oker. “Spectre was wat mij betreft een beetje een invuloefening, maar ik verwacht dat dit weer lekker meer van hetzelfde wordt.”

Bart Weerenaar verwacht echter een invuloefening. “De vorige 24 films vond ik allemaal precies even goed, maar volgens mij is het genre inmiddels wel verkend. Ik vrees dat No Time To Die een herhaling van zetten zal worden, en helaas niet meer van hetzelfde.”

Filmcriticus Karel van het Bot durft nog niet te zeggen of het een invuloefening wordt of een grijsgedraaide plaat. “De James Bond-franchise zal ook met de tijd mee moeten. Ik verwacht daarom een misdaadmysterie met een schurk die de wereld wil veroveren, een iets meer geëmancipeerde vrouw die evengoed voldoet aan alle maatstaven voor objectivering, een speedboat, een achtervolging, een Aston Martin, en misschien, maar pin me er niet op vast, een momentje waarop hij een Martini bestelt. Maar dat weet je van tevoren natuurlijk nooit zeker.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De bejaardenbond had flinke kritiek op de James Bondfilms. Bejaarden spelen daarin geen enkele rol, aldus voorzitter Lord McElder of Scotland. Hij wil hoe dan ook dat een bejaardenquotum wordt vastgesteld voor alle toekomstige films.

Wij hadden derhalve de meest succesvolle 007, Sean Connery, gevraagd de rol van James Bond, die hem op het lijf is geschreven, nog eens te spelen voordat een vrouwelijke 007 de hoofdrol overneemt. Maar hij had het te druk met de de hoofdrol in een vervolg van Natural Born Killers.

Reageer
gravatar

Voor de eerst vrouwelijke 007 draag ik Gretha Thunberg voor. Ze wil de wereld van de ondergang redden, zoals Bond dat al 24 films lang doet. Ik verheug mij nu al om over twee of drie jaar te zien hoe Gretha Bond ten strijde trekt tegen fossiele brandstoffenbarons.