Bron AD

Gedupeerden toeslagenaffaire bij verlaten Kamer opeens portemonnee kwijt

Het was een zware dag voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Veel van de slachtoffers waren vandaag naar Den Haag gekomen om antwoorden te krijgen, maar bij het verlaten van de Tweede Kamer bleek dat ze hun portemonnee kwijt waren.

“Ik begrijp er niks van,” zegt slachtoffer Ans. “Na het debat kwam Menno Snel nog even toe om zijn excuses aan te bieden. Hij gaf me zelfs een knuffel. Voor het eerst in lange tijd voelde ik me gehoord, maar eenmaal buiten besefte ik dat ik mijn portemonnee kwijt was.”

Ook de 46-jarige Richard is vandaag beroofd van al zijn waardepapieren. “Ik had nog 80 euro over en een kortingsbon van de Intertoys. Daar moet ik de hele maand van rondkomen, en opeens is het weg, foetsie. Ik weet niet hoe ik nu nog verder kan.”

Ook Menno Snel baalt enorm van de gang van zaken. “Die mensen hebben al een ontzettend moeilijke tijd achter de rug, en dan worden ze ook nog eens hier, in het huis van de democratie, bestolen. Wat een pech. Kun jij trouwens nog een briefje van vijftig wisselen?”

De schoonmaker is inmiddels aangehouden.

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klaas, houd jij je mond eens snel dicht. Als jij naar je vrouw, naar Sophie in ‘t Geld of zelfs maar naar mij had geluisterd had je je wachtgeld ongestoord kunnen blijven innen. Mannen die eigenwijs doen zoals jij, dat gaat nooit goed.

gravatar

Ik ben er van overtuigd dat de schoonmaker een vrouw is die heur haar beschermt met een stofdoek. Met andere woorden, het kan niet anders dan een moslima zijn geweest en vrijwel zeker een Marokkaanse.

Reageer