oneinchpunch/YT

Na onderwijsprijs stelt kabinet ook bejaardenzorgprijs in

Het initiatief van minister Ingrid van Engelshoven om een onderwijsprijs in te stellen, krijgt navolging. Bij het ministerie van Volksgezondheid roepen ze nu ook een bejaardenzorgprijs in het leven. “Waarom veel mensen helpen met een beetje geld, als je ook één iemand kan helpen met heel veel geld?”

Volgens minister Hugo de Jonge is het instellen van een prijs de manier om te doen alsof je iets geeft om de sector, zonder dat het je al te veel geld kost. “Dankzij de prijs zijn structurele investeringen in de ouderenzorg niet langer nodig. Als je één iemand in het zonnetje zet die heel goed ouderen kan verzorgen, dan wordt de hele sector daar beter van.”

De prijs van 2,5 miljoen gaat naar een team dat een innovatief plan heeft om bejaarden te verzorgen. De Jonge: “We weten nog niet precies hoe zo’n plan eruit gaat zien, dat is aan de zorgverleners. Maar ik kan me voorstellen dat het geld gaat naar een team dat een mooie efficiencyslag in de ouderenzorg kan maken. Minder handen en toch meer werk, dat soort dingetjes.”

Ook op andere ministeries is enthousiast gereageerd op de plannen en willen ministers prijzen in het leven gaan roepen. Bij ministerie van Sociale Zaken denken ze erover om aan de treurigste dakloze van het land een prijs van tienduizend euro te geven. “Daar maken we dan een filmpje van en dan zien andere daklozen ook dat er wel degelijk nog hoop is.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *