DenHaagTV/YT

Duindorpers bouwen stiekem vreugdevuur achter reusachtige muur van pallets en vaten kerosine

De getergde Duindorpers hebben het weer gewiekst bekeken: zij bouwen ondanks het verbod op een vreugdevuur tóch een vreugdevuur! Hoe? Door het vreugdevuur te verstoppen achter een grote muur van pallets en vaten kerosine. 

Duindorper Bob (42) ontkent het plan. “Dit is een doodgewone muur van pallets en vaten kerosine op het strand. Erachter is niets. Hier is niets aan de hand.”

Een andere Duindorper, die anoniem wil blijven, bevestigde desgevraagd het plan. “Kijk het is gewoon traditie en dat pak je ons niet af. We gaan gewoon lekker een mooi, klein vuur bouwen, afgeschermd door een vijftig meter hoge muur van kurkdroog hout en vliegtuigbrandstof.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Duindorp hoopte op een vermelding in het Guinness Book of Records, nadat Jeffrey (9 jaar) op 1 december door de Haagse politie was aangehouden met een fles brandbare vloeistof in zijn ene, en een aansteker in zijn andere hand. Maar Omroep West meldt zojuist dat Jayden (5 maanden) uit Scheveningen geboeid is afgevoerd naar het bureau nadat hij wit poeder naar passerende agenten had gegooid.

Reageer
gravatar

Beste redacteuren, weten jullie wel zeker dat burgemeester Pauline Christine Krikke De Speld niet leest? Als ze dit artikel niet leest, is er altijd wel een ambtelijke klokkenluider die na nieuwjaar doorbrieft dat ze het wel had kunnen weten. Dat wordt dan volgens goed Nederlandse politieke traditie dus hommeles.

Reageer
gravatar

Weet die zelfbenoemde “trendwatcher’ wel wat een trendwachter is?

Veelal wordt een gebrekkige woordenschat verborgen achter Engelsklinkende woorden en gezegden, die ze van internet plukken en “stoer” na-apen. In de meeste gevallen weten de taalverwaarlozers niet wat ze zeggen of schrijven.

gravatar

Ik lees het woord trendwachter. Dat is inderdaad een goede vertaling. Het zijn meestal jeugdige personen die op internet kijken wat mensen, vooral veel jongeren, dragen of doen. Ze wachten op het juiste moment om dat als toekomst te “voorspellen”. Hij en zij menen dat ze daarmee een trend kunnen beïnvloeden. Natuurlijk noemen zij zich geen beïnvloeders, want goed Nederlands is geen trend.