Studio Speld / Shutterstock

Gemeente Amsterdam organiseert centrale plofkraakshow

De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd één centrale, gecontroleerde plofkraakshow te organiseren. Zo hopen ze dat Amsterdammers minder snel zelf een plofkraak zullen doen, en gezellig naar het centrum komen.

“Voor veel Amsterdammers hoort de plofkraak er helemaal bij”, legt Amsterdam-marketeer Wanda Doeters uit. “Maar omdat we vaak klachten ontvangen van de mensen die boven een pinautomaat wonen, hebben we besloten om zelf een spectaculaire plofkraakshow te organiseren bij de pinautomaat achter het Scheepvaartmuseum.”

De gemeente hoopt dat de show met aan elkaar geknoopte pinautomaten mensen weer bij elkaar zal brengen. “Een plofkraak in de straat is meestal maar leuk voor twee mensen. Hier hebben veel meer mensen plezier van.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In navolging daarvan kunnen driemaandelijks om beurten op het Museumplein en op de Dam tussen groepen scholieren, voetballiefhebbers en gangsters gevechten respectievelijk beschietingen worden georganiseerd.
Voordelen zijn: veel meer toeschouwers, er kan met betere apparatuur worden gefilmd en ambulances staan direct paraat.

Reageer
gravatar

Inderdaad Carrie, in plaats van verspreid vuurwerk willen veel gemeenten en veel van hun inwoners, dat vuurwerk uitsluitend op een centrale plaats wordt afgestoken. Bijzonder geslaagd voorbeeld daarvan was afgelopen nieuwjaar te zien op het Scheveningse strand.