Sorbis/Shutterstock.com

Kabinet: ‘Nog viezere vliegtuigmaaltijd moet vliegen ontmoedigen’

Vliegtuigmaatschappijen moeten maaltijden aan boord viezer maken om mensen te ontmoedigen vaak het vliegtuig te nemen. Dat stelt minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. “De gerechten zouden bijvoorbeeld meer cheddarkaas kunnen bevatten.”

De uitstoot van vliegen legt een grote druk op het klimaat, legt Van Nieuwenhuizen uit. “Het is een grote uitdaging om het aantal vluchten spoedig omlaag te krijgen, maar wij denken dat het kan als we de maaltijden nog viezer en weeïger maken. Misschien moet het niet eens echte cheddarkaas zijn, meer een soort oranje poeder met warm water in een bakje met een lepeltje erbij. Dat passagiers denken: ‘Dat is zo ranzig, misschien nemen we deze keer toch maar de trein.'”

Niet iedereen is overtuigd van de strengere maaltijdmaatregelen. Volgens Klaver (GroenLinks) zal het viezer maken van de maatregelen geen verschil maken. “We hebben dit in 2006 al geprobeerd met de Pureewet, waarin de definitie van ‘puree’ werd verruimd, en dat maakte geen enkel verschil. Het boeit passagiers gewoon niet, je kunt ze alles voeren. Intussen kun je in de meeste vliegtuigen nog steeds Shrek 2 kijken. Dat is veel te leuk, zeker in een tijd als deze. Als we écht verandering willen, zullen we meer richting Winter Sleep van Nuri Bilge Ceylan moeten, of Amour van Van Haneke.”

Volgens Van Nieuwenhuizen zal het succes van de maatregelen afhangen van de precieze uitvoering. “Misschien moet het nog niet eens cheddar zijn, maar iets tussen soep en lasagne in.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu  2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Of de hele tijd melden dat ze nog maar 3 airmiles hebben.

En als ze dat proberen weg te klikken dat ze dan op een andere pagina terecht komen.

Misschien heeft de Speld daar meer ervaring mee.
Al gebruikers weggejaagd?

Reageer
gravatar

Ryanair gaat van al haar toestellen het gangpad vernauwen, de stoelen dichter achterelkaar zetten en het zitvlak verkleinen om vliegen te ontmoedigen. Bovendien wordt het vrachtruim gevuld met een paar honderd klapstoelen voor de passagiers die niet de toeslag van vijftig euro willen betalen.

Reageer