Bron VICE Nederland

3 vuistregels om Sinterklaas te vieren binnen de grenzen van de rechtsstaat

Je kent het wel: je wil Sinterklaas vieren, maar voor je het weet heb je allerlei wetten overtreden. Hoe voorkom je dat? Hier zijn enkele vuistregels.

1. Stoeptegels zijn om op te lopen, niet om mee te gooien

Bij dit vrolijke kinderfeest kan het verlangen een stoeptegel naar andere mensen te gooien soms groot worden, maar doe dit niet!

2. Pas op met wie je viert: is de varkenspet op de man, komt de rechtsstaat al gauw in ‘t gedrang

Als je van plan was Sinterklaas te gaan vieren met de harde kern van een voetbalelftal en mensen van Pegida neemt de kans toen dat het vieren ongrondwettelijk wordt, bijvoorbeeld omdat mensen jute zakken vol pep meenemen en daarna demonstranten van KOZP in elkaar gaan beuken. Dat moet je niet willen: het valt immers buiten de grenzen van de rechtsstaat.

3. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk uit enthousiasme een vergadering van demonstranten met geweld verstoort

Soms heb je van te voren al zóveel zin in Sinterklaas dat je de ruiten van een vergaderzaaltje inmept en daarmee iemands recht op vergadering op illegale wijze schendt. Doe dat niet! Het mag niet en je vertoont er licht fascistoïde gedrag mee. En fascisme, dat is de meest bruine manier om buiten de rechtsstaat te vallen! Niet doen. Niet je vingers aan branden.

Veel plezier morgen!

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

#metoo als kind heeft Sinterklaas mij lastig gevallen. Ik moest zijn staf vasthouden en hij wilde mij de echte zak van sinterklaas laten zien terwijl ik ‘hij komt, hij komt’ mocht zingen. Erg dat deze man nog zoveel aandacht krijgt

Reageer
gravatar

Rare jongens die Kozp-ers: worden ze zelf verstoord gaan ze zeuren. Gaan ze morgen een kinderfeest vergallen dan moet dat moet iedereen dat maar goed vinden.

Reageer
gravatar

En hou het gezellig, zing een lied! Bijvoorbeeld:
‘Hoor wie knokt daar, kinderen?’, ‘O kom er eens kijven’ en als laatste natuurlijk
‘Mag Sinterklaasje?’.

Reageer