Bron Studio De Speld

Supermarkt in Indonesië verkoopt pakjes uit de Hollandse keuken

Een supermarktketen op Java heeft er een nieuwe productlijn bij: kleine pakjes met daarin specialiteiten uit de Hollandse keuken.

“In dit pakje zit kruidenmix voor appelmoes”, zegt supermarkteigenaar Saimoen Irawan. “En als je bij dit pakje twee theelepels olie gooit, krijg je boerenkool met worst. Het is in een handomdraai klaar en net zo lekker als in Nederland.”

De hardloper in het assortiment is een pakje voor kapotgekookte groenten. “Hier hoef je alleen wat water bij te doen en dan heb je precies de structuur en smaak van een bord vol snotterige erwtjes en wortels uit een pot.”

Daarbij zijn de pakjes ook een beetje aangepast aan de Indonesische smaak. “Hier houden ze niet zo van flauw en weeïg. Dus gaat er stiekem wat ketjappoeder doorheen.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De rookworst komt van Unox en is dus Brabants. De Appelmoes komt uit de Betuwe en is dus Gelders. De haring komt uit Denemarken en is dus Deens. Het karton komt uit oude Pekela en is dus Gronings. Ja de groenten zijn grotendeels Hollands.

Reageer
gravatar

Ik wil hier nog even een lans breken voor de Zwarte-Pieten-diskussie.

Wij kunnen er hier vast wel even uitkomen, met een goed stukje polderen (een echte oud-Hollandse traditie!).

Dan is dat voor eens en altijd klaar.
(Waarom dachten we daar 5 jaar geleden niet aan?)

Voorzetje: die Zwarte-Pieten-NAZI’S hebben allemaal hun kaalgeschoren kop in hun kont gestoken.
(Met alle respekt natuurlijk.)

Reageer
gravatar

Ach ja, kapot gekookte groente, dat aten wij vroeger thuis altijd.. ja altijd. Met een zwart-geblakerde carbonade de er bij, want toen kookte de mensen nog met aanbakpan. Ik kan me heel goed voorstellen dat iets uit een pakje het zelfde smaakt, mits je er zelf nog een verkoolde homp vlees bij doet natuurlijk.

Reageer