UN Iraq/YT.com

Politici die van burgerdoden Irak wisten: hier ter verantwoording roepen of in de regio?

De coalitie is diep verdeeld over de vraag wat er moet gebeuren met ministers die het wegvagen van een complete wijk in de Iraakse stad Hawija hebben verzwegen. Moeten zij verantwoording afleggen in de Tweede Kamer, of in de regio?

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) wil de kwestie aan Irak overlaten. “Deze ministers vormen een groot risico voor het vertrouwen in Defensie en onze politiek”, aldus Blok. “Daarom is het onwenselijk om ze hier ter verantwoording te roepen.”

Coalitiepartijen CDA en D66 zijn het daar niet mee eens. De partijen vrezen dat een Iraakse rechter de fouten van de Nederlandse politici binnen tien minuten wegwuift. “In Irak wordt heel anders gedacht over geweld tegen de burgerbevolking”, zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. “Als we de berechting van onze politici aan Irak overlaten, kunnen we waarheidsvinding niet garanderen.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De donorfilosofie.
Ik neem aan dat er onder de aanvankelijk vrijwillige donors veel christenen zaten. Want die geloven in zelfopoffering als middel tot het eeuwige leven. Echter in vergelijking met de mensenoffers als centraal systeem in de Mayacultuur ten tijde van hun decadentie, was Jezus’ kruisiging niet bedoeld als het bloedoffer van de Joden maar om daar een einde aan te maken. Het is eigenwaan, en grijpt terug op culturen die al heel lang verdwenen zijn en enkel nog bestaan in de dood dan wel de aanbidding daarvan. Zoals bij de illegale procedure en omdraaiing van de bewijslast van de materialistische D66 die vorm boven inhoud plaatst.

gravatar

Een vrouw hoeft geen maagd meer te zijn als ze trouwt.
Natuurlijk in een multiculturele samenleving is het van belang dat een vrouw vanaf haar meisjesjaren seks heeft met jongens uit meerdere etnische groepen. Want aanvankelijk was de Nederlander nogal preuts voor ons. Door het geloof.
LGBTQ is ook een optie. Echter het resultaat viel toch mee; als iemand sterft hoeft hij toch geen maagd meer te zijn als hij zijn organen ter beschikking stelt. (En ook er is in Nederland gebrek aan ruimte, op de begraafplaatsen, dus de graven worden geloogd als u niet bijbetaalt.)
Ik lees tientallen artikelen in enkele minuten en een boek in een halfuur, maar een paar alinea’s van dit soort formulier kosten mij jaren om door te komen.

gravatar

U zult zeggen wat heeft dit met Irak te maken. We hebben miljoenen immigranten die ook een plekje nodig hebben en die willen we laten zien dat het hier in onze democratie veel aantrekkelijker is.

gravatar

De slavernij was ook een historische vergissing. Ze zijn er nooit vanaf gekomen. Nog grotere vergissing is het echter die proberen glad te strijken met LGBTQ, orgaandonatie en allerhande automatisering van organische zaken zoals ook abortus als anticonceptie gold in de USSR; dat laatste is van hetzelfde niveau als het donorregister.
Actueel.
Uit geloof ontstaat liefde en daaruit vrijheid omdat die niet te controleren valt. Zonder geloof is er geen anticipatie en geen hoop maar ook geen reflectie. Dat is de gewetenloosheid die systeem werd en steeds verder gaat. Geen stabiliteit en geen loyaliteit. Want, wantrouwen (de tegenpool van geloof) speelt wetenschap in de kaart, controle, en massaonderdrukking.

gravatar

Even wat anders. Het is toch een grote schande dat Nederland de Nederlandse kinderen, gevangen in kampen, niet terughaalt.

Er wordt door politici over die kinderen gesproken alsof het tijdbommen zijn. Dat kan toch niet! Haal ze terug en eventueel met hun moeder erbij.

Het breekt mijn moederhart om ze daar in die kampen te zien. 😥😥

Corrie.