Shutterstock / catastrophe_OL

Sweatshop in Bangladesh organiseert gezellige zondagochtendborrel om het weekend in te luiden

Kledingfabriek Dhaka Textile Industries heeft het beste met zijn personeel voor. Om de werknemers na 88 hard uur werken een beetje te belonen organiseert de Bengaalse werkplaats elke zondagochtend een gezellig borrel om het weekend in te luiden.


“De boog kan niet altijd gespannen staan. ‘Work hard, party even harder’, is ons motto”, legt manager Mahbubur Akhand uit. Na 88 uur hard werken ben je wel toe aan een beetje ontspanning met elkaar. In die tijd hebben ze net genoeg verdiend om een drankje te kunnen betalen, dus dat komt goed uit. Even lekker de weekendplannen doornemen. De een vertelt dat ze de kinderen tien minuten gaat zien, de ander dat ze een nier gaat verkopen.”


Na een half uur zijn alle flessen leeg en gaan de werknemers naar huis, want vannacht staat de nieuwe werkweek weer voor de deur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedere keer hoor je weer de feministische huilverhalen over vluchtelingen juist uit landen als Somalië, Bangladesh of Kasjmir die ik (dankzij het ondergrondse smokkelnetwerk van vrouwen in het vluchtelingenwerk, want ze scheppen daarover op) ontmoette als de grootse onbeschofte onderwereldfiguren.

Reageer
gravatar

Net zoals het begrip politiek vluchteling enorm is opgerekt sinds de eerste in dit land enkel na persoonlijke tussenkomst van de minister van buitenlandse zaken, zijn de meeste begrippenkaders opgerekt. Dus met andere woorden, je moet hier voor jezelf als burger eerlijk conclusies uit trekken. (‘Als je kritiek hebt op dit land, waarom emigreer je dan niet?’)

gravatar

Zoals bij het voetbal de hooligans met hun lege leuzen het hardst de eer opeisen voor hun club, zo is het met de ergste rot onder de vrouwen die ooit een frase van Freud hebben gehoord hetgeen ze zich als soort blijkbaar hebben laten welgevallen. Is er bij de hersenloze voetballers nog geprotesteerd, is dat niet het geval bij de vrouwen.

gravatar

Als ik het goed begrijp is er in Bangladesh een bedrijf waarin zoveel wordt getranspireerd, dat er een zweetwinkel aan is verbonden.

Ik heb nog een vraag: Wordt ook aan Trump zweetparfum verkocht, zodat hij kan “aantonen” dat hij dag en nacht keihard werkt voor het Amerikaanse volk.

Reageer
gravatar

Maar vergeet niet de Ierse handelsgeest ook te prijzen; dankzij onze kleding kunnen deze werkers naar huis om hun kinderen te zien.