spaxiax / Shutterstock

Wedstrijd Sterkste Man van de Wereld gaat voortaan over emotionele kracht

‘Rob had een pittig jaar maar is blijven knokken’

Zelfreflectie en positieve denkpatronen in plaats van boomstammen en vrachtwagens: de Sterkste Man van de Wereld-competitie gaat vanaf dit jaar over emotionele kracht. De jury heeft daarom Rob uit Groesbeek unaniem verkozen tot winnaar.

In één jaar verloor Rob de voogdij over zijn dochter, € 18,- aan Staatsloten en werd de vergunningsaanvraag voor zijn erker afgewezen. “Onder die omstandigheden de knop toch weten om te zetten: daarvoor moet je een hele flinke jongen zijn”, onderbouwde de jury. “Met een blauwe maandag naar mindfulness-podcasts luisteren red je dat niet op: dat moet je minstens 5 keer per week doen.”

In september gaf Rob het bijna weg, toen hij voor het huis van zijn ex-vrouw stond, om het te bevuilen met toiletpapier. Zelf heeft hij echter het gevoel nooit de winst uit het oog verloren te zijn. “Want wat je denkt: dat trek je aan”, zegt hij. “En in een rijtje met The Mountain staan zonder ooit een halterstang te hebben aangeraakt, dat is een jongensdroom die uitkomt. Dat doet me niks, maar raakt me wel.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, maaintvoelnes.
Dat gaat het beste met wierook en Tibetaanse zang bij een boeddhabeeldje.
Word ik helemaal spiritueel.
Héérlijk, helemaal niets!

Wist je trouwens dat natuurgeneesmiddelen van dr Oetker ontzettend goed helpen?!

Reageer
gravatar

Ik zag net je nichtje hier, ze heeft wat weg van jou, een beetje verontwaardigde blik, verzuchtend, nadat ze met een andere vrouw de reclameborden buiten bij de winkel had gezet.
Zo van die houding ik heb jou niet nodig omdat ze zo hard aan het werk is.
Ze is nu even twintig, over een jaar of vijftig zal ze ook een vriendje zoeken omdat ze het naar haar middenstandsberekeningen heeft verdiend.

gravatar

Afgunst is gebaseerd op imitatie, herhaling en gebrek (aan jezelf zijn) zoals door ons onderwijs gedicteerd.
Altijd heeft de ander daardoor iets wat je zelf niet hebt.
Zo zit dus competitie in elkaar, want tegelijk wil niemand toegeven dat ze elkaar imiteren in de constante pulp van avontuur en heldendom. Er is ook niks meer waar je held in kan zijn (ook geen koloniën, behalve op Mars. Dus om stoer te zijn is het nu de zwarten binnenhalen of naar Mars zoals de Amerikaanse blanke uitvinder Elon Musk uit Pretoria, Zuid-Afrika, het ziet). Je kunt enkel held zijn door je ZELF zijn op een innerlijk vlak dat categorisch wordt ontkend door de wetenschap behalve dan als het door competitie een afwijking is geworden (want dat wil ook niemand), daartoe zijn de negers hier. Dit zijn geen helden maar landverraders.
Zo heeft de oorlog, de logica van competitie zich voortgeplant in de moderne samenleving. Iedere keer als er weer een nieuwe kans komt, de aanzet tot een uitbreiding van bewustzijn (en die komt niet van de zwarten), voelt de kruidenier zich bedreigd en gaat weer verbouwen of reorganiseren zodat de voorlopers van het nieuwe bewustzijn altijd weer worden ondermijnd. Om ze te dwingen door hard werken miljonair te worden en onafhankelijk. Daarbij worden de miljonairs weer aangevallen vanwege hun rijkdom, niet ziende dat hun voorbeeld is hoe je als vrij mens kan leven. Dat kan ook in een normale maatschappij. De rijken zoeken daarbij hun verloren contact met de basis terug in de seks. Ook daar is wereldwijd protest tegen uit dezelfde afgunst. Want iets anders kennen ze niet.