Studio Speld/Shutterstock.com

Woedende RIVM stort bak vol cijfers uit over Malieveld

'Reken dit maar eens door!’

Het demonstrerende RIVM heeft kiepwagens vol cijfers uitgestort over het Malieveld. Het rijksinstituut wil daarmee protesteren tegen het wantrouwen dat in delen van de samenleving heerst rond hun berekeningen. 

Terwijl het RIVM kreten riep als “Hier, reken dit maar eens door!” en “Nederland achter de komma laat zich niet langer negeren” werd het bekende park in Den Haag bedolven onder een grote lading getallen.

Het is de hele dag al onrustig. Eerder vandaag hebben demonstrerende rekenaars de A12 geblokkeerd met een spreadsheet.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En bepaalde mensen hadden het goochelen met cijfers al tot kunst verheven. Wie controleert het bijeenrapen en uitkramen van deze bende?

Reageer
gravatar

Precies! Daar worden kandidaten voor RIVM, CBS, CPB op geselecteerd: DE eigenschap om creatief met cijfers om te gaan. Omdat de cijfer- en geldmarkten al jaren worden beheerd door de VVD geld het motto; cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen goed cijferen.

gravatar

Met de cijfers over stikstof- en koolstofverbindingen van het RIVM kan het RIVM worden beboet voor deze actie die hun normen ver overschrijden. Bovendien is waarschijnlijk niet nagemeten of de cijfers voldoen aan de PFAS-norm.

Dat wordt dus een dikke boete.

Reageer
gravatar

Nou, de tijd dat je met een bak cijfers bestuurders kon imponeren is wel voorbij hoor.. De trekkers worden steeds zwaarder, de argumenten steeds lichter. Mocht het uit de hand lopen dan kun je maar beter voorbereid zijn. Ze zouden eens kunnen opzoeken hoe het ook al weer zat met “De balpen moord”.

Reageer