Aaron Amat / Shutterstock

Verhaal nóg erger voor Kyra, want zij is een beelddenker

“Ah gatver nee, ik ben heel visueel ingesteld!” Voor Kyra is het verhaal wat je net vertelde een ware martelgang. Ze is namelijk een beelddenker.

“Voor jullie is dat natuurlijk moeilijk voor te stellen. Voor jullie zijn het gewoon wat willekeurige aaneengeschakelde klanken, maar ik maak me in mijn hoofd dus echt een voorstelling van wat er gebeurt. Ik zie dat dan dus voor me hè. Alsof het echt gebeurt. Je kunt je niet voorstellen hoe verschrikkelijk dat is als jij zo’n goor verhaal vertelt”, legt Kyra uit. Haar aandoening rekent bij haar omstanders die zich totaal geen voorstelling van jouw verhaal kunnen maken vooral op onbegrip.

Beelddenken is een aangeboren afwijking bij Kyra. Net als nachtblindheid: “Ik zie dus bijna niks als het donker is. Echt letterlijk bijna niets. Helemaal donker gewoon. Maar daar kunnen jullie met je nightvision natuurlijk weer niet bij. Eikels.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Of iets goor is bepalen de smaakdenkers, Kyra, niet de beelddenkers. Wat denk je wel… dat jij je niet hoeft te houden aan de categorieën van de categoriedenkers? Dan wordt het een zooitje volgens de chaosdenkers.

Reageer
gravatar

Beste mevrouw van Hiernaast

U heeft inderdaad een handicap, die gelukkig niet vaak voorkomt, waardoor uw leesvaardigheid en beoordelingsvermogen zeer beperkt wordt.
U geeft zelf een goed voorbeeld. Waarschijnlijk hebt u lang geleden in uw jeugd verkering gehad met een knaap van socialistische huize. U was stapelverliefd, maar hij heeft de relatie met u beëindigd, omdat u alleen in beeldtaal kunt spreken. Daarom ziet u bij het horen of moeizaam lezen van het woord links direct het beeld van die jongeman voor u. Dat verklaart uw blijvende aversie tegen socialisme.

Ik raad u aan om enkele vergaderingen van socialistische partijen bij te wonen, zodat uw beeld van politiek links verbetert. Succes!

Trudie Lieve

Reageer
gravatar

Met Kyra kan ik mij wel identificeren. Zelf ben ik ook een beelddenker.

Wanneer ik die eikels van een linkse gekkies hoor praten dan zie ik het verval van onze Nederlandse normen en waarden dat ze in de afgelopen decennia hebben aangericht.

Bah!!🤮🤮

Corrie

Reageer