Roberto del Bianco / Shutterstock

Beveiliger club geeft je korte knuffel zodat je je geborgen voelt

‘Het komt goed’

De beveiliger van technoclub Kckr geeft iedere bezoeker korte knuffels en klopjes. Zo wil hij ervoor zorgen dat iedereen met een veilig gevoel naar binnenstapt. “Ik wil dat iedereen weet: het komt goed.”

“Fysiek contact is zo belangrijk”, zegt beveiliger Corneel uit. Hij tikt wat mensen in de rij op hun middel. “Het laat zien dat je iemand erkent. Je zegt daarmee eigenlijk: hey, ik zie jou, ik let op jou, ik verwelkom jou. Zo ga je toch met een gevoel van geborgenheid die donkere kelder in.”

Juist in clubs zijn dit soort maatregelen belangrijk, vindt Corneel. “Op vliegvelden doen ze dit al heel lang, om mensen met vliegangst een beetje te bedaren. Dat heb je in clubs met veel herrie en vreemde mensen natuurlijk helemaal nodig. Ik kan wel tegen mensen zeggen van: ‘hey, geen zorgen, je gaat het hartstikke leuk hebben, beloofd.’ Maar ik kan ze het ook laten voelen. Haal jij eens alles uit je zakken.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het ziet eruit alsof alleen het lichaam wordt eh… geborgen.
Voor de ziel zal dan toch ook een geestelijke grensoverschrijdend aan dit gebeuren, ik bedoel aan dit grensoverschrijdend gebeuren deel te hebben hebben.

Reageer
gravatar

“Fysiek contact is zo belangrijk”,
Klopt helemaal. Maar die ouwe kaalkop van op de foto moet ik niet. Dus ik wil wel zelf mijn beveiliger kunnen uitkiezen. Maar hij hoeft weer niet per se alles uit zijn zak te halen. Ik heb geen behoefte aan rare vlekken op mijn nieuwste jas.

Reageer